Bijzondere Voorwaarden

Bijzondere VoorwaardenBIJZONDERE VOOWAARDEN

Verzakingsrecht

De consument beschikt niet over het recht om van een aankoop af te zien

Hoewel artikel 47 van de Wet betreffende de marktpraktijken en consumentenbescherming bij de verkoop op afstand in een termijn van 14 kalenderdagen voorziet waarbinnen de consument de overeenkomst kan herroepen is dit herroepingsrecht niet van toepassing op de contracten gesloten via deze website.

Ingevolge het KB van 18 november 2002 (artikel 139§2 Wet marktpraktijken en consumentenbescherming) worden overeenkomsten op afstand betreffende diensten voor logies, vervoer, het restaurantbedrijf en vrijetijdsbesteding onder bepaalde voorwaarden vrijgesteld.

Deze uitzondering voor de toeristische sector werd ingegeven door de specificiteit van de in deze sector geleverde diensten en is in overeenstemming met Europese richtlijn betreffende de verkoop op afstand, die eveneens een uitzondering voorziet voor diensten betreffende logies, vervoer, het restaurantbedrijf en de vrijetijdsbesteding.

Inbegrepen in de prijs:
Elke prijs is in Euro, komt overeen met een welomschreven reisperiode en omvat :
- De vlucht heen en terug, zoals vermeld op uw reisdocumenten
- De transfer van de luchthaven van aankomst naar uw hotel en terug
- Het verblijf in het door u gekozen hotel volgens de vermelde formule
- Taksen

Niet inbegrepen in de prijs:
- De kosten van uw visum en van eventuele vaccinaties
- De kosten van een reis- en bijstandsverzekering
- Annuleringsverzekering
- Fooien
- Excursies die niet uitdrukkelijk als inbegrepen staan vermeld
- Het traject tussen uw woonplaats en de luchthaven van vertrek
- Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaarmaatschappij)

Wijzigingen door de reiziger
Worden in de mate van het mogelijke aanvaard mits betaling van volgende administratiekosten :
a. Alle wijzigingen tot 56 dagen voor afreis : 25 € per dossier

b.Wijziging van naam reiziger, van kamertype, regime, hotel, vertrek- of terugreis :
 - vanaf 55 dagen tot 21 dagen voor afreis : 50 € per persoon
 - vanaf 20 dagen tot 14 dagen voor afreis : 75 € per persoon
 - vanaf 13 dagen tot 4 dagen  voor afreis : 125 € per persoon
 - vanaf 3 dagen voor afreis : zie rubriek annulatie 

c. Wijziging van hotel ter plaatse :
Voor alle wijzigingen van hotel gevraagd door de klant ter plaatse en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wordt een vergoeding van 3 nachten aangerekend plus dossierkosten.

Annulatie door de reiziger
Elke annulatie dient schriftelijk te gebeuren.
De hiernavermelde kosten dienen in ieder geval betaald te worden :
 - vanaf inschrijving tot 56 dagen voor afreis : 25 € per persoon
 - vanaf 55 dagen tot 29 dagen voor afreis : 50 € per persoon
 - vanaf 28 dagen tot 21 dagen voor afreis : 25 % van de volledige reissom
 - vanaf 20 dagen tot 10 dagen voor afreis : 50 % van de volledige reissom
 - vanaf 9 dagen tot 4 dagen voor afreis : 75 % van de volledige reissom
 - vanaf 3 dagen voor afreis en in geval van no-show : 100 % annulatiekosten

Lijnvluchten: Voor reizen met lijnvluchten kunnen specifieke annulatiekosten aangerekend worden door de luchtvaartmaatschappij : deze kosten worden dan extra gefactureerd.

Facultatieve bezoeken en excursies
Alhoewel onze hosts/hostessen ter plaatse tickets voor excursies verkopen, maken deze geen deel uit van de reisovereenkomst.  Daarenboven
handelen zij in opdracht en voor rekening van locale ondernemers. Corendon is derhalve niet verantwoordelijk voor tekortkomingen in de organisatie en de exploitatie van deze excursies. Elke betwisting moet ter plaatse gebeuren.  Op de meeste bestemmingen kunnen deze excursies niet per kredietkaart betaald worden, maar enkel in contant geld.

Kortingen voor kinderen en 3de persoon
Kinderprijs is geldig voor een kind die de kamer deelt met 2 volwassenen.  Kinderen onder 2 jaar vliegen gratis mee (op chartervluchten), zonder evenwel recht te hebben op een vliegtuigstoel.   Luchthaventaksen dienen echter wel betaald te worden.  Bij reservatie kan u wel een babybedje aanvragen.  Eventuele toeslagen voor het kinderbedje en de maaltijden worden steeds ter plaatse betaald.  Opgelet : voor kinderen is er een verstrengde controle op de leeftijd van de kinderen. De opgegeven leeftijdscategorie bij elk hotel is altijd inclusief de vermelde leeftijden.  Bijvoorbeeld : 2-11 jaar betekent : tot en met 11 jaar (dus tot aan de vooravond van de 12de verjaardag).  Baby’s mogen op datum van de terugreis de leeftijd van 2 jaar nog niet bereikt hebben.  Misbruiken resulteren automatisch in de weigering van het gratis ticket, zodat u het risico loopt niet te kunnen vertrekken.  

Aansprakelijkheid van de reisorganisator

a. De algemene aansprakelijkheid van Corendon wordt geregeld door artikel 14 van de Algemene Voorwaarden. Corendon vestigt er de aandacht op dat de aansprakelijkheid van de reisorganisator niet betrokken is in geval van overmacht of van een gebeurtenis die hij zelfs met inachtneming van de grootst mogelijke zorgvuldigheid niet kon voorzien of verhelpen. 
Bovendien is Corendon wettelijk verplicht in de mate van het mogelijke bijstand en hulp te verlenen aan de in moeilijkheden verkerende reizigers tijdens de uitvoering van het reiscontract.  In deze gevallen (overmacht of hulp en bijstand) kan de reisorganisator de door hem gemaakte kosten voor extra vervoer en/of verblijf ten laste leggen van de reizigers.    
b. De prestaties van de reisorganisator nemen een aanvang en een einde op de opstapplaats (de luchthaven in dit geval).

Onvoldoend aantal deelnemers
Een begeleide rondreis kan geannuleerd worden tot 15 dagen voor vertrek indien het minimum aantal deelnemers niet werd bereikt voor de geplande afreisdatum.  Indien mogelijk wordt een alternatief voorgesteld.  Voor chartervluchten geldt een minimumbezetting van 65%.  De mogelijkheid bestaat dat u in internationaal gezelschap reist tijdens onze begeleide rondreizen.

Brochure
Deze brochure werd samengesteld op basis van de gegevens ons meegedeeld door de hoteleigenaar zelf.  De reisorganisator kan in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor eventuele veranderingen (beschrijving, faciliteiten, concept) die na het drukken van deze brochure (januari 2016) gebeurden. Corendon behoudt zich het recht alle fouten te corrigeren en mede te delen via errata aan de reisagent/reiziger.
Ondanks alle aandacht die wij besteed hebben aan de opmaak van deze brochure, is het mogelijk dat er een drukfout is binnengeslopen. Laat dus steeds prijzen en extra diensten bevestigen.

Fuel – Winter 2018/2019 en zomer 2019

De charterprijzen gedurende de winterperiode 2018-2019 (01/11/18-31/03/19) en de zomerperiode 2019 (01/04/19-31/10/19) zijn gebaseerd op een brandstofkost van € 506/ton (Jetfuel FOB Rotterdam). Bij een stijging of een daling vanaf 20% (dus bij respectievelijk een brandstofprijs vanaf €607,20 en €404,80) wordt er een prijsaanpassing doorgevoerd. Per volle schijf van € 20 van de brandstofkost (bv bij een stijging van de brandstofkost boven €627,20, of een daling onder €384,80), wordt per traject en per persoon een toeslag of korting doorberekend. Per extra volle schijf van € 20 die overschreden wordt, geldt opnieuw dezelfde toeslag/korting.

Fuel zomer 2018

De charterprijzen in 2018 (vertrek tem 31/10/18) zijn gebaseerd op een brandstofkost van € 426/ton (Jetfuel FOB Rotterdam). Bij een stijging of een daling vanaf 20% (dus bij respectievelijk een brandstofprijs vanaf €511,20 en €340,80) wordt er een prijsaanpassing doorgevoerd. Per volle schijf van € 20 van de brandstofkost (bv bij een stijging van de brandstofkost boven €531,20, of een daling onder €320,80), wordt per traject en per persoon een toeslag of korting doorberekend. Per extra volle schijf van € 20 die overschreden wordt, geldt opnieuw dezelfde toeslag/korting.

Toeslag/korting van toepassing per volle schijf van € 20:

Bestemmingen
Zone A: Burgas: € 1,20 per persoon per traject
Zone B: Antalya, Bodrum, Rhodos, Kos, Heraklion: € 1,50 per persoon per traject
Zone C: Hurghada: €2,00 per persoon per traject

De berekening wordt gemaakt op basis van de gemiddelde brandstofprijs van de 3e maand voor de vertrekdatum en op basis van de gemiddelde wisselkoers van de 3e maand voorafgaand aan de vertrekdatum. De branstoftoeslagen/kortingen zijn van toepassing op de chartervluchten met vertrek/bestemming Brussel. Er worden geen brandstoftoeslagen/kortingen berekend op de lijnvluchten (Brussels Airlines, Vueling).