Gratis Nijlcruise 5* & Stella Makadi Garden 5*
Egypte/ Luxor/ Nijlcruise
Gratis Nijlcruise 5* & Stella Makadi Garden 5*
zie beschrijving - Schip
 • 04:50
 • jan , 22°C
Gratis Nijlcruise 5* & Stella Makadi Garden 5*
Gratis Nijlcruise 5* & Stella Makadi Garden 5*
Gratis Nijlcruise 5* & Stella Makadi Garden 5*
Gratis Nijlcruise 5* & Stella Makadi Garden 5*
Gratis Nijlcruise 5* & Stella Makadi Garden 5*
 • 2 weken vakantie, slechts 1 week betalen!
 • 7 nachten 5* cruise, 7 nachten 5* strandhotel
 • Slechts tijdelijk boekbaar!
 • Eenmalige aanbieding: vol=vol
 • Meer lezen
8.4
Zeer goed70 beoordelingen

Gratis Nijlcruise 5* & Stella Makadi Garden 5*

Inclusief:

 • 7 nachten in 5* Stella Makadi Garden o.b.v. All Inclusive.
 • 7 nachten 5* cruise op basis van volpension (M/S New Serenade of gelijkwaardig).
 • Begeleiding van een Nederlandse of Engelstalige gids.
 • Alle transfers.
 • Retourvlucht van/naar Hurghada.

Let op: vanwege de sluiting van Stella Makadi Garden tot en met 31-10-2016 zullen alle gasten in gedurende deze periode in Stella Makadi Beach verblijven.

Exclusief:

 • Entree- en servicegelden voor het onderstaande programma tijdens de Nijlcruise (optioneel, te voldoen bij aankomst) € 149, - per persoon. Kinderen van 2 t/m 11 jaar betalen € 100,- p.p.
 • Abu Simbel excursie (facultatief; te voldoen bij boeking ter plaatse) € 85, - per persoon per bus / € 160, - per persoon per vliegtuig.
 • Sound & light show € 28, - per persoon (facultatief; te voldoen bij boeking ter plaatse).
 • Fooien van € 30, - per persoon (te voldoen bij aankomst).
 • Voor reizen naar Egypte heeft u een visum nodig dat u bij aankomst in Egypte kunt aanschaffen bij de reisleiding. De visumkosten en lokale heffingen bedragen €27,50 p.p. Indien u het visum niet aanschaft bij de reisleiding, dient u wel de lokale heffingen à €7,50 p.p. te voldoen aan de reisleiding. Belgische paspoorthouders dienen ook nog twee extra pasfoto's mee te nemen.

 • Extra informatie:

  • Om organisatorische redenen kan het voorkomen dat de volgorde of de begindag van de cruise gewijzigd worden. In sommige gevallen moet er bij Esna ingescheept worden, in verband met eventueel onderhoud aan de sluizen. De inhoud van het programma zal ongewijzigd blijven.
  • Onder voorbehoud van eventuele schemawijzigingen van zowel de vlucht als de boten in de loop van het seizoen.
  • Afhankelijk van uw vertrekdag en het geplande vertrek van uw schip kan het voorkomen dat u een of meerdere dagen voorafgaand aan de cruise in Hurghada verblijft en aan het einde van de Nijlcruise de overige dagen uw verblijf in Hurghada vervolgt. Ook kan het voorkomen dat u na aankomst in Egypte direct naar Luxor doorreist waar u aan boord gaat van uw nijlcruise. Ook kan het voorkomen dat u de eerste week in Hurghada verblijft en dat u de tweede week van uw reis de Nijlcruise maakt waarna u direct zult terug reizen naar Nederland of België. Op deze reisindeling heeft Corendon helaas geen invloed.
  • Prijzen van de boven genoemde excursies zijn indicatief en op basis van de datum van publicatie. Het kan voorkomen dat de prijzen worden aangepast n.a.v. de actuele economische omstandigheden (zoals bijv. verhoging van de lokale btw). Uw reisleiding zal u informeren over de actuele prijzen.
  • Houd er rekening mee dat de ruimte in de verzorgde hutten beperkt is en u altijd een lichte ruis zult horen van de generatoren en de motoren. Daarnaast voelt u een lichte trilling bij het varen.
  • Deze reis is niet geschikt voor mindervaliden.
  • Badhanddoekenservice beschikbaar op uw Nijlcruiseschip.
  • De vluchtduur naar de luchthaven van Hurghada bedraagt ca. 4.50 uur.
  • Transfertijd vanaf de luchthaven Hurghada naar Luxor bedraagt: ca. 4-5 uur.

  Het dag-tot-dag programma: (15 dagen / 14 nachten)

  Dag 1: In de ochtend gaat u per bus mee naar Luxor. Na aankomst in Luxor, het grootse openluchtmuseum van de wereld, checkt u in aan boord van uw schip. Lunch aan boord. Bezoek gebracht aan de Karnak Tempel en de Luxor Tempel, twee van de belangrijkste en indrukwekkendste tempelcomplexen aan de oost oever van de Nijl. Het schip blijft in Luxor.

  Dag 2: Vandaag brengt u een bezoek aan de Karnak & Luxor tempels. De tempel van Luxor ligt midden in de huidige stad. Het is een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen uit de Egyptische oudheid. De tempels van Karnak zijn één groot museum en het grootste religieuze bouwwerk in de wereld.

  Dag 3: Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Medinet Habou Tempel in Luxor. Na het bezoek aan de Medinet Habou Tempel heeft u de lunch aan boord en kunt u in de middag genieten van het uitzicht vanaf het schip over de oevers van de Nijl. Het schip vaart door naar Aswan.

  Dag 4: Aankomst in de ochtend in Aswan. U bezoekt de Lage Aswandam uit 1902, en de Hoge Aswandam, één van de grootste en indrukwekkendste stuwdammen ter wereld. Vervolgens per kleine boot naar de Philae tempel, schitterend gelegen op een eiland in de Nijl. Lunch. Tocht per Felouka, een traditionele Egyptische zeilboot, over de Nijl, met een bezoek aan Lord Kitschner eiland, waarop zich schitterende prachtige botanische tuinen bevinden.

  Dag 5: In de ochtend heeft u uw tijd vrij te besteden. Of u heeft de mogelijkheid om Abu Simbel te bezoeken. U kunt na een heerlijk ontbijt zonnen, lezen of genieten van alle vergezichten terwijl het schip koers zet richting Kom Ombo. In de middag zult u een bezoek brengen aan Kom Ombo en diens tempel. Deze tempel is feeëriek verlicht (afhankelijk van aankomsttijd kan het nog licht zijn) en zal een onvergetelijke indruk bij u achterlaten.

  Dag 6: Na een aantal dagen waarop u vele indrukken heeft opgedaan, volgen een paar dagen van rust. Vandaag vertrekt het schip weer richting Esna en heeft u alle tijd om van het leven aan de Nijl te genieten, te zonnen of lekker een boek te lezen.

  Dag 7: Vroeg in de ochtend naar de westzijde van de Nijl. U brengt een bezoek aan de vallei der Koningen met vele graven van oude farao’s, de tempel van koningin Hatsepsut, die de enige vrouwelijke farao van betekenis is geweest en de Kolossen van Memnon. Mocht u na deze indrukwekkende dag nog niet genoeg gezien hebben dan heeft u in de avond ook de mogelijkheid om mee te gaan naar Luxor (facultatieve excursie) voor een sound & light show in de Luxor tempel. Bij deze indrukwekkende show wordt de geschiedenis van de oude Egyptenaren op een leuke manier gepresenteerd aan het publiek. In de vorm van een licht show wordt het verhaal verteld van de farao‘s en de tempels die zij achterlieten. Een show die u zeker niet wilt missen. De show duurt ongeveer een ander half uur.

  Dag 8: Vroeg in de ochtend verlaat u vol indrukken en nieuwe ervaringen het schip en brengt een luxe touringcar u terug naar Hurghada, waar u in de loop van de ochtend aan zult komen (ontbijtpakketjes beschikbaar). In Hurghada kunt u dan genieten van het luxe 5* hotel Stella Makadi Garden.

  Dag 9 t/m 15: De laatste dagen van uw 15-daagse vakantie in Egypte kunt u genieten van zon, zee en strand. U kunt uiteraard ook allerlei uitstapjes maken zoals een boottocht, een snorkel tour of een jeepsafari. Op de laatste dag brengen wij u weer naar de luchthaven van Hurghada voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

  LET OP: In het voor/naseizoen en eventueel tijdens de winter periode (1 november t/m +/- 31 maart) kan het voorkomen dat bepaalde faciliteiten niet beschikbaar zijn i.v.m. onderhoud, bezetting of weersomstandigheden. Zo zijn veelal de buitenfaciliteiten niet beschikbaar, de buitenzwembaden buiten gebruik en geen of beperkte animatie aanwezig. Ook kan het voorkomen dat een accommodatieverschaffer vergoeding kan vragen voor bepaalde faciliteiten of diensten en dat de verzorging iets beperkter kan zijn. Het kan voorkomen dat een deel van het accommodatie complex tijdelijk niet in gebruik is vanwege onderhoud of lage bezetting.

Lees hier de disclaimer n.a.v. bovenstaande accommodatie omschrijving.

De beoordelingen zijn door onze klanten geschreven na hun verblijf in Gratis Nijlcruise 5* & Stella Makadi Garden 5*

Bij accommodaties die meer dan 30 beoordelingen hebben, worden beoordelingen die ouder zijn dan 14 maanden verwijderd.

Totale score

8.4 Zeer goed

Gebaseerd op:
70 beoordelingen

Scoreverdeling
 • Algemene indruk 8.3
 • Ligging 8.0
 • Service 8.5
 • Prijs/kwaliteit 8.9
 • Eten 8.1
 • Kamers 8.4
 • Kindvriendelijk 6.0
Ervaringen van onze klanten
Filter ervaringen
Sorteren op
Utrecht, Nederland
9.2
Over Nijlcruise:

Zo jammer dat veel toeristen Egypte mijden. Er is veel moois te beleven, te zien en te ervaren. De Nijlcruise was in 1 woord fantastisch. Basispakket excursies met uitbreidingen genomen. Alles even goed geregeld en verzorgd door onze gids en reisleider Hassan, zoon van de Nijl. Hij heeft ervoor gezorgd dat wij als groep veel saamhorigheid voelde, en we hebben onderling veel plezier gehad. De boot was van alle gemakken voorzien, goeie hut, lekkere bedden, vriendelijk personeel en het eten vonden wij een ruime voldoende waard. Als je prijs/kwaliteit in ogenschouw neemt was het zelfs perfect. De Nijlcruise was immers gratis! ook op het zonnedak van de Semiramis 1 was het heerlijk toeven. Al liggend op je zonnebedje of pootjebadend in het zwembad(je) prachtige uitzichten op de oevers van de Nijl, zwaaiende kinderen onderweg, en af en toe door een stadje. Wij gaan zeker nog een keer.

Over Gratis Nijlcruise 5* & Stella Makadi Garden 5*:

Hotel Stella Di Mare waar wij onze eerste week vertoefden was ook fantastisch. Jammer genoeg weinig bezetting, wat natuurlijk ook zijn voordelen heeft. Geen wachtrij bij het buffet, overal plek op strand en zwembad. Zeer vriendelijk personeel, uitmuntend eten, fijne bedden in de ruime kamer. Reisleiding van Corendon in het hotel, op weg naar de Nijlcruise, en op de Nijlcruise vakkundig, behulpzaam en erg vriendelijk. Mede dankzij hen, en dankzij onze medereizigers hebben wij een topvakantie gehad.

 • Algemene indruk 9
 • Ligging 7
 • Service 10
 • Prijs/kwaliteit 10
 • Eten 9
 • Kamers 10
 • Kindvriendelijk -
Zwaagdijk-Oost, Nederland
6.7
Over Nijlcruise:

De bestemming was goed en hebben het leuk gehad. De excursies waren goed alleen niet van tevoren ingelicht over de extra bezienswaardigheden.

Over Gratis Nijlcruise 5* & Stella Makadi Garden 5*:

De hutten van de boot waren vies en niet schoon. Badkamer in de hoeken viesigheid en ook de vloerbedekking was niet schoon. Ramen van de accomodatie vies en niet schoon.

 • Algemene indruk 8
 • Ligging 6
 • Service 8
 • Prijs/kwaliteit 7
 • Eten 5
 • Kamers 6
 • Kindvriendelijk -
Spijkenisse, Nederland
5.2
Over Nijlcruise:

Voor de excursies is de nijlcruise wel een aanrader. Erg veel gezien.

Over Gratis Nijlcruise 5* & Stella Makadi Garden 5*:

Hotel stella Di mare is een oud hotel, wordt ook gerenoveerd, werd er helaas niet bij gezegd. Veel overlast van de werkzaamheden gehad.

 • Algemene indruk 5
 • Ligging 6
 • Service 6
 • Prijs/kwaliteit 4
 • Eten 5
 • Kamers 5
 • Kindvriendelijk -
Hillegom, Nederland
7.5
Over Nijlcruise:

De boot was onhygiënisch eten was perfect de bemanning was vriendelijk.

Over Gratis Nijlcruise 5* & Stella Makadi Garden 5*:

Stella makadi resort kamers schoon en netjes bediening zeer vriendelijk en correct eten was uitmuntend nog nooit zo een ruime keus en hoge kwaliteit eten gehad in een resort. Een heel groot nadeel met de nodige gevolgen het iedere dag spuiten tegen het ongedierte . Mijn vrouw is astmatische en is hierdoor in een clinic terecht gekomen omdat zij een acute Asma aanval kreeg door de gifwolk. Wij spraken hier over met de dienstdoende arts die belde het resort, en er werd daarna niet meer gespoten. We moesten helaas zelf voor de gemaakte kosten opdraaien. Dit was een voor ons een erg negatieve ervaring, zeker omdat het een super resort is. En een ander negatief punt is het zeer slechte interverbinding. Daar moet zeker ook wat aan gebeuren.

 • Algemene indruk 6
 • Ligging 4
 • Service 7
 • Prijs/kwaliteit 10
 • Eten 10
 • Kamers 8
 • Kindvriendelijk -
Tilburg, Nederland
8.8
Over Nijlcruise:

het was een vakantie om nooit te vergeten. egypte is een prachtig land met een zeer rijk verleden. veel gezien tijdens excursies. reisleiders die er niet over uit verteld raken en zeer goed nederlands spreken was echt super. wil met deze gelegenheid toch even zeggen dat je met een gerust hart naar egypte kunt gaan voor een super vakantie. mensen hoeven niet bang te zijn want er is echt geen gevaar. wij hebben een vakantie van onze droom gehad

Over Gratis Nijlcruise 5* & Stella Makadi Garden 5*:

het was een vakantie om nooit te vergeten. cruise was druk met excursies maar zeer zeker de moeite waard. het resort was echt schitterend. wordt heel goed bijgehouden, mensen zijn zo vriendelijk echt super. in de avond wordt je bezig gehouden door een animatieteam ook daar geweldige shows gezien. het is er ook zeer goed om met je gezin te komen animatieteam houd de kinderen goed bezig. en het strand zo schoon en het water zo blauw echt geweldig.

 • Algemene indruk 9
 • Ligging 9
 • Service 9
 • Prijs/kwaliteit 9
 • Eten 8
 • Kamers 9
 • Kindvriendelijk -
Hillegom, Nederland
8.2
Over Nijlcruise:

de nijlcruise was geweldig ,indrukwekkende excursies goede reisleiding.

Over Gratis Nijlcruise 5* & Stella Makadi Garden 5*:

kamer was schoon sanitair ook, maar wel gedateerd en aan onderhoud doen ze niet veel

 • Algemene indruk 8
 • Ligging 8
 • Service 8
 • Prijs/kwaliteit 8
 • Eten 8
 • Kamers 9
 • Kindvriendelijk -
Hengelo, Nederland
7.5
Over Nijlcruise:

Ik vond het een mooie reis, veel tempels gezien, ik had ook liever iets meer van de stad willen zien (luxor en aswan). De excursies gemiddeld 300 euro pp en drinken op de boot heeft de reis veel duurder gemaakt. Natuurlijk doe je mee met alle excursies anders blijf je op de boot en op eigen houtje kan je weinig doen, de mensen vallen je zowat aan met hun verkoopwaar en je wordt onder druk gezet om te kopen! De reis is natuurlijk daardoor veel duurder geworden dan wat er in de informatie stond op de site). Jammer dat de drinken op de boot niet all-inn was! Hotel was mooi. Leiding was goed Robert & Hany.

Over Gratis Nijlcruise 5* & Stella Makadi Garden 5*:

Cruiseschip was verouderd maar wel schoon. Eten aan boord was eentonig zoals bij elk all-inn vakantie ik gedaan heb. Maar wel voldoende en mooi geserveerd.

 • Algemene indruk 8
 • Ligging 8
 • Service 8
 • Prijs/kwaliteit 7
 • Eten 7
 • Kamers 7
 • Kindvriendelijk -
Almere, Nederland
5.0
Over Nijlcruise:

De vriendelijkheid van het personeel van Stella liet veel te wensen over, zo niet vrij bot en onpersoonlijk!!! Het personeel op de nijlcruise was uitmuntend! Zowel de excursie-leiding alswel het bedienend personeel! Dus de nijl-cruise zijn wij zeer tevreden over

Over Gratis Nijlcruise 5* & Stella Makadi Garden 5*:

Het hotel Stella Makadi liet veel te wensen over!!! De tv's die het niet deden, de airco was slecht, niet qua cooling maar wel wat het geluid betrof. Het leek wel een vliegtuig die aan het landen was, en dit continue. De lift was al 8 jaar niet gemaakt, en met kindjes en ouderen een handicap. De obers zijn onv riendelijk en sjagrijnig! De communicatie tussen de leiding en personeels is slecht. de afspraken worden onderling niet gecommuniceerd wat betreft afspraken naar de toerist toe! Helaas is dit hotel geen aanrader voor de nederlandse toerist, en jammer dat het een teleurstelling was!

 • Algemene indruk 5
 • Ligging 7
 • Service 2
 • Prijs/kwaliteit 6
 • Eten 4
 • Kamers 7
 • Kindvriendelijk 4
Wouwse Plantage, Nederland
7.1
Over Nijlcruise:

De nijlcruise is geweldig; mooie boot, supergids, goed eten en hygiënisch schoon!

Over Gratis Nijlcruise 5* & Stella Makadi Garden 5*:

De boot was super! Het hotel was daarin tegen iets minder schoon en eten was daar kwalitatief ook minder.

 • Algemene indruk 7
 • Ligging 7
 • Service 7
 • Prijs/kwaliteit 7
 • Eten 7
 • Kamers 7
 • Kindvriendelijk 8
Muiderberg, Nederland
8.0
Over Nijlcruise:

het eten op de boot was fantastisch, de gids isam sprak voortreffelijk nederlands , en heeft ons heel veel moois laten zien, de boot was prachtig en we kunnen niet anders zeggen dan alles was prima!

Over Gratis Nijlcruise 5* & Stella Makadi Garden 5*:

het is jammer dat het zo stil is in egypte, het hotel was niet goed bezet, voordeel geen lange rijen maar de gezelligheid ontbreekt een beetje, voor het geld een prima hotel

 • Algemene indruk 8
 • Ligging -
 • Service -
 • Prijs/kwaliteit -
 • Eten -
 • Kamers -
 • Kindvriendelijk -

Vluchtinformatie Luxor

De vluchten worden uitgevoerd met een moderne Boeing 737-800 van Corendon Dutch Airlines.

De vluchtduur naar de luchthaven van Luxor bedraagt ca. 4.40 uur.

Transfertijd vanaf de luchthaven Luxor naar:

Luxor: ca. 30 minuten

De genoemde transfertijden zijn slechts ter indicatie en kunnen afwijken door diverse omstandigheden.

De transfer naar uw accommodatie is inbegrepen indien u een pakketreis bij ons heeft geboekt.

Vluchtinformatie Hurghada

V.a. april wordt 2x per week gevlogen naar deze bestemming. U kunt op dit moment alleen vanaf Amsterdam naar deze bestemming vliegen. De vluchten worden uitgevoerd met een moderne Boeing 737-800 van Corendon Dutch Airlines.

De vluchtduur naar de luchthaven van Hurghada bedraagt ca. 4.50 uur.

Transfertijd vanaf de luchthaven Hurghada naar:

Luxor: ca. 4-5 uur

De genoemde transfertijden zijn slechts ter indicatie en kunnen afwijken door diverse omstandigheden.

De transfer naar uw accommodatie is inbegrepen indien u een pakketreis bij ons heeft geboekt.

Child discount info