veelgestelde vragen

Veel Gestelde Vragen

Uw vlucht
Vluchttijden
Online inchecken
Stoel reserveren
Ruimbagage
Medische bagage
Medicijnen
Rolstoel & Scootmobiel
Alleenreizende ouder
Rollator
Begeleiding op de luchthaven
Zwanger
Baby's & Kinderen
Huisdieren
Voorvoegsel en achternaam aan elkaar geschreven
Herbevestigen vlucht
Kofferlabels
Vliegangst

Rolstoel & Scootmobiel

Rolstoelen worden in het ruim van het vliegtuig vervoerd. Als u een rolstoel of scootmobiel meeneemt dient u dit vooraf (het liefst direct bij boeking) aan te geven (uiterlijk 48 uur voor vertrek). Wij willen weten om wat voor rolstoel het gaat (inklapbaar, elektrisch, scootmobiel) en de afmetingen. Een rolstoel mag ingeklapt niet hoger dan 85 cm zijn).

Houd u er rekening mee dat wanneer u zonder medische verklaring een rolstoel meeneemt, hier kosten aan verbonden zijn. Wij zullen er zorg voor dragen dat de rolstoel aangemeld wordt bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Uw rolstoel wordt meestal ingenomen bij de check-in en direct naar het bagageruim gebracht. De luchthaven verzorgt voor u de juiste begeleiding naar het vliegtuig. Dit gebeurt op basis van de informatie die u heeft verstrekt. Bij terugkomst in Nederland of België ontvangt u uw rolstoel via de bagageband voor afwijkende bagage. De luchthaven begeleidt u ook hier weer van het vliegtuig tot aan de bagageband.

Tevens zullen onze callcenter medewerkers nagaan of u, op de bestemming, de reguliere transfer-bus kunt betreden of dat een privé transfer noodzakelijk is.