Margriet Lezersaanbieding: Koninklijke Steden 4*
Marokko/ Centraal Marokko/ Marrakech/ Rondreizen Marokko
Margriet Lezersaanbieding: Koninklijke Steden 4*
Zie beschrijving - Diversen
 • 04:00
 • 00:20
 • jul , 36°C
Margriet Lezersaanbieding: Koninklijke Steden 4*
Margriet Lezersaanbieding: Koninklijke Steden 4*
Margriet Lezersaanbieding: Koninklijke Steden 4*
Margriet Lezersaanbieding: Koninklijke Steden 4*
Margriet Lezersaanbieding: Koninklijke Steden 4*
 • Tijdens deze prachtige rondreis bezoekt u de beroemde koningssteden Marrakech, Rabat, Meknes en Fez. Deze steden voeren u mee in de rijke geschiedenis van Marokko en laten u kennis maken met een fascinerend leven. Naast de bijzondere Koning...
 • Meer lezen
7.7
Goed8 beoordelingen

Margriet Lezersaanbieding: Koninklijke Steden 4*

Tijdens deze prachtige rondreis bezoekt u de beroemde koningssteden Marrakech, Rabat, Meknes en Fez. Deze steden voeren u mee in de rijke geschiedenis van Marokko en laten u kennis maken met een fascinerend leven. Naast de bijzondere Koningssteden zullen wij u meenemen naar de grootste stad van het land; Casablanca en bezoekt u Volubilis, een oude Romeinse nederzetting. Wij bieden u een uitgelezen kans om kennis te maken met Marokko, het land van de magische sprookjes van duizend-en-één-nacht en laat u betoveren! Dit arrangement is inclusief tochtje per paardenkoets door Marrakech by night!

Rondreis is inclusief:
 • Vlucht naar Marrakech en retour
 • Bus transfers van en naar luchthaven
 • Vervoer tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in 4* hotels
 • Maaltijden op basis van Logies & Ontbijt
 • Bezoeken tijdens het programma
 • Begeleiding door een deskundige Nederlands sprekende reisleiding

Let op: De volgorde van de rondreis kan gewijzigd worden, maar de inhoud zal gelijk blijven. Het minimale aantal deelnemers is 6 personen.
Exclusief: Excursiepakket t.w.v. €99 p.p. (optioneel te voldoen bij aankomst): alle entreekosten, alle lunches, diners, fooien voor de bellboys in de hotels en restaurants. Deze rondreis is niet geschikt voor kinderen. Tijdens u verblijf in Marrakech (op de dagen ter vrije besteding) is de lunch niet inbegrepen in het excursiepakket (van 99 euro pp) en dus op eigen gelegenheid.

Voor meer informatie over deze rondreis verwijzen we u naar het “van-dag-tot-dag” programma waar de volledige rondreis beschreven wordt.

Tijdens deze prachtige rondreis bezoekt u de beroemde koningssteden Marrakech, Rabat, Meknez en Fez. Deze steden voeren u mee in de rijke geschiedenis van Marokko en laten u kennis maken met een fascinerend leven. Naast de bijzondere Koningssteden nemen wij u mee naar de grootste stad van het land, Casablanca, en bezoekt u Volubilis, een oude Romeinse nederzetting. Wij bieden u een uitgelezen kans om kennis te maken met Marokko, het land van de magische sprookjes van duizend-en-één-nacht. Laat u betoveren!

Dag 1: Vlucht naar Marrakech
Vandaag begint uw reis al op de luchthaven van Amsterdam. U vliegt vanaf Amsterdam comfortabel met Corendon Dutch Airlines naar de luchthaven van Marrakech. Hier wordt u hartelijk ontvangen door de host/hostess en naar uw hotel in Marrakech gebracht.

Dag 2: Marrakech: De minaret van de Koutoubia, een meesterwerk van de Spaans-Moorse kunst domineert de stad met zijn hoogte van 70 meter, het is hét symbool van de stad. De Saädische Graftombes, die in 1917 zijn ontdekt en vervolgens gerestaureerd werden, bevatten de lichamen van een zestigtal Saädiers waaronder El Mansour, zijn opvolgers en zijn familie. Het geheel bestaat uit drie zalen, de meest merkwaardige is de zaal met zijn twaalf zuilen waar Ahmed el Mansour, zijn zoon en zijn kleinzoon begraven liggen. Het Bahia Paleis, werd gebouwd rond 1180 door Si Moussa en zijn zoon Bou Ahmed, groot vizier van de vorsten Moulau Hassan en Abdelaziz. De bouw ervan duurde zeven jaar en werd uitgebreid naar aanleiding van het verwerven van gronden. Het paleis is een opeenvolging van luxueuze appartementen die uitkomen op patio's. Vandaag de dag staan enkel het favoriete appartement, de raadzaal en het grote ereplein open voor het publiek.
Het befaamde Djemaa El Fna plein, is het kloppend hart van de Medina (centrum) en de hoofdattractie van Marrakech. Het is werkelijk een "plein der wonderen" vanwege de bonte mengeling van dansers, slangenbezweerders, tandentrekkers, acrobaten en verhalenvertellers. De omliggende soeks bieden een oneindig aanbod van ambachtelijke producten. Alle coöperatieven zijn er vertegenwoordigd, zoals: ververijen, lederambacht, kruideniers en houtbewerkers. Allen tezamen brengen een overweldigende geur van duizend-en-één parfums teweeg. U dineert en overnacht wederom in Marrakech.
Facultatief: Fantasia-avond "Chez Ali". Ongeveer 500 acteurs, cavaliers, acrobaten, muzikanten, zanger en artiesten defileren voor u tijdens een betoverend diner in de grote arena van "Chez Ali" dat plaats biedt tot 3000 bezoekers. De omvangrijke maaltijden (o.a. "méchoui" en diverse traditionele gerechten) worden aan tafel opgediend terwijl muzikanten en zangers langs uw tafel defileren. Daarna begint de "Fantasia", een ongelofelijke voorstelling van al deze artiesten, waarvan de cavaliers, bekleed met prachtige kleurrijke harnassen, het meest indrukwekkend zijn. Het prachtige spektakel "Chez Ali" is voor iedereen een onvergetelijke avond zijn.

Dag 3: Marrakech / Beni Melal / Fez: Na een welverdiende nachtrust vertrekt u via Ifrane, een skioord gelegen in het hartje van het uitgestrekte bos van Azrou, naar Beni Mellal. In Beni Mellal geniet u van een smaakvolle lunch. U vervolgt de rondreis en reist verder naar Fez waar u aan het einde van de middag arriveert. U dineert en overnacht in Fez.

Dag 4: Fez: Na het ontbijt is het tijd om een bezoek aan de koningsstad Fez te brengen. Als eerste bezoekt u het oude Fez 'Fès El Bali', één van de oudste middeleeuwse vestingen ter wereld. De Koranschool Attarine, één van de oudste van Fez, gebouwd in 1325 door sultan Abou Saïd, herbergt talrijke kunstschatten. Vanaf het dak heeft men een prachtig uitzicht op het binnenplein van de Karaouine moskee ernaast en kunt u er eveneens het leven op de terrassen van de stad gadeslaan. De Nejjarine fontein op het En-Nejjarine plein, dankt zijn naam aan de soek van de houtbewerkers die verderop ligt. Deze fontein met zijn mozaïeken bekleding van geëmailleerd glazuurwerk is zeldzaam en prachtig. Fez, die reeds tijdens de neolithische periode bevolkt was, werd 12de en 13de eeuw ingenomen door de Romeinen. U brengt een bezoek aan de soeks en prachtige Romeinse overblijfselen. Na een heerlijke lunch bezoekt u de nieuwe stad 'Fès El Jedid', opgericht in de 13de eeuw door de Meriniden. Fès El Jedid is een koninklijke stad waar de koning graag vertoefd om evenementen bij te wonen of om de belangrijkheid van een beslissing te onderlijnen. Op het programma staat een bezoek aan de Merenidische tombes waarvan er slechts enkele overblijfselen bewaard zijn gebleven. Vanuit hier heeft u een prachtig zicht over de stad, de oude omwallingen en de omgeving. De dag eindigt met een bezoek aan een traditionele leder- en tapijtenfabrieken, waar u getoond wordt op welke wijze deze oude ambachten nog steeds worden uitgevoerd. Het avondmaal en de overnachting zijn in Fez.

Dag 5: Volubilis / Meknes / Rabat Na het ontbijt nemen wij u mee naar Volubilis, een stad met ongeveer 20.000 inwoners. Volubilis is op historisch vlak het meest interessante plekje van Marokko. In de oudheid was Volubilis een belangrijke Romeinse stad, vol indrukwekkende gebouwen, gelegen aan de westelijke grens van het Romeinse rijk. Na Volubilis vervolgt de reis de weg naar Meknes, de stad van koning Moulay Ismaïl. Met een onvermoeibare hevigheid nam hij de stad in handen om er zijn hoofdstad van te maken. Paleizen, moskeeën, fonteinen, terrassen en tuinen werden gedurende 50 jaar onophoudelijk opgetrokken en beschermd door een gigantische omwalling. Meknes, de onafgewerkte droom van Moulay Ismaïl laat u dromen over de geheimen en de schatten van de stad die achter haar monumentale poorten schuil gaan. Meknes is bekend en geliefd vanwege haar prachtige Medina: het oude centrum omgeven door een stadsmuur en indrukwekkende monumentale toegangspoorten. De poort Bab El Mansour, de mooiste van Marokko, leidt naar de immense Mechouar en vervolgens naar het mausoleum van Moulay Ismaïl. U waant zich in een andere wereld en zult hier nog vaak aan terug denken. De lunch zal gebruikt worden in een oud paleis van de Medina. Na de lunch gaat u naar Rabat. De Hassantoren is hét symbool van Rabat. Deze minaret werd opgetrokken in de 12de eeuw en is het enige overblijfsel van wat de grootste moskee moest zijn van de moslimwereld, na Samara en Irak. Het project werd stilgelegd na de dood van Yacoub el-Mansour in 1199. Aan de overkant ligt het prachtige mausoleum. De overleden koning Hassan II heeft deze laten bouwen voor zijn vader Mohammed V, held van de onafhankelijkheid in 1956, en waarvoor de meeste Marokkaanse ambachtslieden hebben gewerkt. Na een dag vol indrukken en prachtige bezienswaardigheden overnacht u in Rabat, alwaar u ook dineert.

Dag 6: Rabat / Casablanca /Marrakech : Vandaag is al weer de laatste dag van uw fascinerende reis door het mystieke Marokko. Na het ontbijt reist u af naar uw laatste bestemming: Casablanca. Casablanca: De stadstoer begint bij het Verenigde Naties plein, in het hartje van de nieuwe stad, waar alle verkeersaders van de stad samenkomen. Het is een harmonieus geheel, in het midden verfraaid met een gigantische fontein, waaronder alle openbare diensten en handelszaken gevestigd zijn. De wijk Anfa illustreert de kenmerkende architectuur van 1930. Deze wijk werd opgetrokken op een heuvel die de stad domineert. Met zijn brede bloemrijke lanen en groene tuinen, geven de grote villa's die trapsgewijs boven de zwembaden en cafés van de "Corniche" liggen, de wijk een Californisch accent. Het is wereldberoemd omwille van de ontmoetingen die er plaatsvonden. In hotel Anfa vond in 1944 het historisch onderhoud plaats tussen President F. Roosevelt en Eerste Minister W. Churchill, over de invasie van de geallieerde troepen in Normandië. Hierna volgt een bezoek aan de buitenkant van de Hassan II moskee, één van 's werelds grootste moskeeën en een mooi staaltje van de Marokkaanse hedendaagse bouwkunst. De beste Marokkaanse ambachtslieden en meer dan 30.000 arbeiders hebben er meer dan 50 miljoen uren aan gewerkt. Het monument herbergt een koranschool, een bibliotheek, een nationaal museum en ruime conferentiezalen, allemaal prachtig versierd met fresco's, arabesken en houtstucwerk. (Mogelijkheid om de binnenkant van de moskee te bezoeken mits betaling van de gevraagde toegangsgelden ter plaatse). Halverwege de dag wordt u een lunch aangeboden.

Dag 7: Marrakech: Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. U kunt nogmaals een kijkje nemen op het Djemaa el Fna plein en het leven aanschouwen vanaf een heerlijk terras, u kunt souvenirs aanschaffen of heerlijk ontspannen bij het hotel. Het ontbijt en diner zijn inbegrepen, de lunch is op eigen gelegenheid. U overnacht wederom in Marrakech.
Facultatieve excursies:
Kik plateau per 4x4. Na het ontbijt vertrekt u per 4x4 via de prachtige route van Tizi n'Test. Na de bergengte (smalle bergpas) van Moulay Brahim bereikt u de Val d'Asni met zijn diversiteit aan pittoreske landschappen. Hier begint de piste op een hoogte van 1350 meter vanwaar u het prachtige Kik plateau kan aanschouwen met zijn rijke graan- en olijfbomenteelt. Bezoek aan de Berberdorpen en vervolgens afdaling naar de dam van Lalla Takerkoust. Onderweg kan u de prachtige aarden constructies bewonderen. De lunch is inbegrepen. Na wat vrije tijd rijdt u terug naar Marrakech via de Kasbah van Tamslought.
Ouarzazate per 4x4: Na het ontbijt vertrekt u naar Ouarzazate. Eerste halte na 70 km is het gehucht Toufliht, gebouwd in stampaarde tussen twee bergen, het is bijzonder origineel en heeft zijn typisch Berbers karakter weten te bewaren. Daarna staat er een bezoek gepland aan twee gehuchten die verschillen van de eerste, ze zijn namelijk opgetrokken in gele steen op een helling vanwaar men een prachtig uitzicht heeft op het Atlasgebergte. Ook brengt u dan een bezoek aan de Tizi n'Tichka bergengte voor een adembenemend panoramisch uitzicht (2260 meter hoogte). Daarna gaat de reis door naar het dorp Aguelmousse voor een bezoek aan de Kasbah Aït Ben Haddou. In deze befaamde Kasbah van gravelsteen werden de films "Laurence of Arabia" en "Un thé au Sahara" opgenomen. Na het middagmaal bezoekt u de Kasbah Taourirt. U zult rond 19.00 uur weer terug zijn in Marrakech.
Koetstocht Marrakech by night. Na het avondmaal komt uw gids u ophalen voor een romantische tocht door de stad per koets (ongeveer 2 uur).

Dag 8: Na weer een prachtige dag in deze bijzondere stad brengt de bus u naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam. Uw rondreis Koninklijke Steden heeft u de highlights van Marokko getoond en laat u terugkeren met een een fenomenale ervaring rijker.

Let op; De volgorde van de rondreis kan gewijzigd worden, maar de inhoud zal gelijk blijven. Het minimale aantal deelnemers is 6 personen.

Exclusief: Excursiepakket t.w.v. €99 p.p.: alle entreekosten, alle lunches, diners, fooien voor de bellboys in de hotels en restaurants ter plaatse optioneel te voldoen. Deze rondreis is niet geschikt voor kinderen. Tijdens u verblijf in Marrakech (op de dagen ter vrije besteding) is de lunch niet inbegrepen in het excursiepakket (van 99 euro pp) en dus op eigen gelegenheid.

Inbegrepen:
- vlucht naar Marrakech en retour
- Overnachtingen in 4* hotels
- Alle transfers
- Verzorging op basis van Logies & Ontbijt
- Bezoeken volgens programma

Lees hier de disclaimer n.a.v. bovenstaande accommodatie omschrijving.

De beoordelingen zijn door onze klanten geschreven na hun verblijf in Margriet Lezersaanbieding: Koninklijke Steden 4*

Bij accommodaties die meer dan 30 beoordelingen hebben, worden beoordelingen die ouder zijn dan 14 maanden verwijderd.

Totale score

7.7 Goed

Gebaseerd op:
8 beoordelingen

Scoreverdeling
 • Algemene indruk 8.3
 • Ligging 7.9
 • Service 7.4
 • Prijs/kwaliteit 7.9
 • Eten 7.3
 • Kamers 7.3
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit -
Ervaringen van onze klanten
Filter ervaringen
Sorteren op
Leiden, Nederland
7.8
Over Rondreizen Marokko:

De rondreis zeer de moeite waard. Ook de mogelijkheid tot het maken van excursies formidabel. Twee prachtige excursies gemaakt.

Over Margriet Lezersaanbieding: Koninklijke Steden 4*:

Hotel Kenzy in Fes is zeker geen vier sterren waard. De bediening is niet prettig, het eten was slecht. De overige hotels zijn prima! Hotel Tischka stak er boven uit.

 • Algemene indruk 8
 • Ligging 8
 • Service 8
 • Prijs/kwaliteit 8
 • Eten 7
 • Kamers 8
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit -
Vlaardingen, Nederland
8.8
Over Rondreizen Marokko:

Prachtige rondreis met zeer deskundige gidsen. Hun informatie over Marokko en de samenleving daar was erg interessant. Mijn interesse in het land is veel groter geworden.

Over Margriet Lezersaanbieding: Koninklijke Steden 4*:

Hele prettige hotels met goede service.

 • Algemene indruk 9
 • Ligging 9
 • Service 9
 • Prijs/kwaliteit 9
 • Eten 8
 • Kamers 9
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit -
Sprang capelle, Nederland
7.2
Over Rondreizen Marokko:

De rondreis op zich heeft zonder meer voldaan aan onze verwachtingen. Het is een prachtig land. De reisleiding en gids waren fantastich, terwijl ook de chauffeurs erg goed en gediciplineerd reden.

Over Margriet Lezersaanbieding: Koninklijke Steden 4*:

Over de hotels waren wij wat minder te spreken. Er was toch wel sprake van wat achterstallig onderhoud, het was er wel schoon en de bedden waren uitstekend. Wat wel ergernis opriep was, dat wij naast een tweepersoons kamer, ook een driepersoonskamer hadden en iedere dag voor de derde persoon moesten vragen om handdoeken. Dat in Casablanca de mensen van de tweepersoons kamer een uitgebreide suite kregen van twee verdiepingen, terwijl er op de driepersoons kamer een veldbed stond wat we zelf op moesten dekken. In de suite overigens, viel door kortsluiting tijdens het naar bed gaan het licht uit. Was een beetje lastig. Het ontbijt vonden we niet erg uitgebreid en als we 's morgens vroeger weg moesten vanwege een excursie was het ontbijt niet volledig. Over het algemeen vonder we het eten wat eenzijdig, wat misschien ook te maken heeft met de cultuur van het land. Dat eten was overigens uitstekend.

 • Algemene indruk 8
 • Ligging 8
 • Service 6
 • Prijs/kwaliteit 7
 • Eten 7
 • Kamers 7
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit -
Alkmaar, Nederland
6.5
Over Rondreizen Marokko:

Marrakech en Fes zijn mooie steden. Rabat en Cassablanca vielen tegen.

Over Margriet Lezersaanbieding: Koninklijke Steden 4*:

De verschillende hotels zijn bij de ingang mooi, maar aan de kamers ontbreekt wel het een en ander. Losse douchekoppen, niet goed schoon gemaakt, geen afstandbediening van de airco enz.

 • Algemene indruk 8
 • Ligging 7
 • Service 7
 • Prijs/kwaliteit 6
 • Eten 6
 • Kamers 5
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit -
Zwijndrecht, Nederland
8.0
Over Rondreizen Marokko:

Ik ben zeer tevreden over de reis. Casablanca zou geschrapt mogen worden, daardoor meer tijd voor Rabat, Volubillis, Meknes en Fez. Onze gids heeft het programma omgedraaid, daardoor bovenstaande plaatsen op een dag en een overnachting in Casablanca ipv Rabat. Lunch en hotel aldaar heel erg Europees, jammer.

Over Margriet Lezersaanbieding: Koninklijke Steden 4*:

Eten in hotel Tichka uitstekend, bediening en de totale logistiek in het restaurant heel slecht. Personeel niet op elkaar afgestemd, veel te laat in de gaten als er schalen e.d. leeg waren bij het buffet. Als er grote groepen tegelijk in het restaurant kwamen, was het personeel daar overduidelijk niet klaar voor, hadden totaal geen overzicht. Jammer want verder was het een uitstekend hotel.

 • Algemene indruk 8
 • Ligging 8
 • Service 6
 • Prijs/kwaliteit 8
 • Eten 9
 • Kamers 9
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit -
Almelo, Nederland
7.7
Over Rondreizen Marokko:

Goede indruk van een deel van Marokko gekregen. Dit mede door de gids die veel kennis met ons deelde. De medewerkers van Corendon ter plaatse deden alles om het ons naar de zin te maken en stonden ons altijd met raad en daad bij. De facilitaire dienstverlening in de hotels behoefte De nodige bijsturing.

Over Margriet Lezersaanbieding: Koninklijke Steden 4*:

Zie boven. Hotels : zoals wij in Afrika gewend zijn.

 • Algemene indruk 8
 • Ligging 7
 • Service 8
 • Prijs/kwaliteit 9
 • Eten 7
 • Kamers 7
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit -
Eindhoven, Nederland
7.7
Over Rondreizen Marokko:

prachtige plaatsen, indrukwekkende architectuur,heerlijke temperatuur, wel langdurig in de bus.

Over Margriet Lezersaanbieding: Koninklijke Steden 4*:

hotel Tischka was de minste wat kamers betreft maar de mooiste wat ambiance betreft, buiten eten aan het mooi verlichte zwembad was geweldig.

 • Algemene indruk 9
 • Ligging 8
 • Service 8
 • Prijs/kwaliteit 8
 • Eten 7
 • Kamers 6
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit -
Oosterhout, Nederland
7.5
Over Rondreizen Marokko:

Het was een geweldige vakantie langs de Koningssteden. Interessant en heel veel te zien. De fantastische gids Fathi, die heel veel wist te vertellen, was goud waard en maakte deze rondreis helemaal af!

Over Margriet Lezersaanbieding: Koninklijke Steden 4*:

De hotels waren prima hoewel niet elke kamer even goed was, kapotte dingen worden blijkbaar niet vervangen (niet alleen in het hotel maar overal waar we geluncht hadden). Over het eten hadden we niet te klagen. Maar al met al hebben we een fantastische reis gehad die we iedereen kunnen aanbevelen.

 • Algemene indruk 8
 • Ligging 8
 • Service 7
 • Prijs/kwaliteit 8
 • Eten 7
 • Kamers 7
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit -

Vluchtinformatie Marokko

Er wordt 1x per week gevlogen naar Marrakech. U kunt op dit moment alleen vanaf Amsterdam naar deze bestemming vliegen. De vluchten worden uitgevoerd door Transavia.

De vluchtduur naar Marrkech Airport bedraagt ca 4.00 uur.

Transfertijd vanaf de luchthaven Marrakech naar:

Marrakech: ca. 15 minuten

De genoemde transfertijden zijn slechts ter indicatie en kunnen afwijken door diverse omstandigheden.

De transfer naar uw accommodatie is inbegrepen indien u een pakketreis bij ons heeft geboekt.

Child discount info