Algemene Informatie

Algemene Informatie

 • Persoonlijke gegevens
 • Omstandigheden
 • Preferenties en essenties
 • Reisduur en reistijden
 • Vluchttijden
 • Reisbescheiden
 • Vluchten
 • Reissom
 • Kinderprijzen
 • Hotelclassificatie
 • De accommodatie
 • Eten en drinken/All Inclusive
 • Hotelfaciliteiten
 • Grensdocumenten
 • Overige informatie
 • Onvolkomenheden
 • Overeenkomst
 • Informatie op de website
 • Klachten
 • Mijn boeking betalen

   Persoonlijke gegevens
   De reiziger en eventuele medereizigers zijn verplicht voor of uiterlijk bij het sluiten van de overeenkomst alle gegevens te verstrekken die van belang kunnen zijn voor het sluiten of uitvoeren van de reisovereenkomst. Deze bepaling betreft niet alleen een geestelijke of lichamelijke handicap, doch ook alle andere omstandigheden die voor de uitvoering van de reis voor de reiziger zelf of voor de groep van belang kunnen zijn. Indien de reiziger in deze informatieplicht tekortschiet en op de bestemming niet kan aantonen hier wel aan te hebben voldaan dan wel schriftelijke bescheiden dienaangaande niet kan tonen, kan door de reisorganisator bij de verdere uitvoering van de reisovereenkomst met die gegevens geen rekening worden gehouden en eventuele kosten voortvloeiende hieruit zijn immer voor rekening van de reiziger.

   Omstandigheden
   Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen en gewoontes, een andere cultuur, ander eten: anders dan men thuis in België gewend bent. Dat is een van de aantrekkelijke kanten van de vakantie, maar ook een aspect waar men bij de vakantieverwachting rekening mee moet houden. Als de reiziger zich gaat verdiepen in de cultuur van het land waar hij naar toe gaat, zal hij nog meer genieten van zijn vakantie. Leidingwater is geen drinkwater en zwembadwater kan zout zijn. Het kan voorkomen dat in voor- en naseizoen bepaalde faciliteiten niet geopend zijn, bepaalde animatieprogramma´s vervallen of buffetmaaltijden vervangen worden door een set menu. Wij aanvaarden hiervoor geen aansprakelijkheid.

   Preferenties en essenties
   Aan speciale wensen (preferenties) die bij de boeking kenbaar worden gemaakt, zal zo mogelijk worden voldaan. Of dat lukt is afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener zoals bijvoorbeeld de accommodatiehouder. Preferenties worden dan ook door ons nooit gegarandeerd.
   Op medische gronden kunnen afwijkingen van of toevoegingen aan de door ons aangeboden reis worden verlangd (medische essenties). Wij zullen een reële inspanning leveren teneinde hieraan gevolg te kunnen geven, tenzij dat in alle redelijkheid van ons niet kan worden verwacht. Medische essenties behoeven onze nadrukkelijke schriftelijke instemming en hiervoor worden kosten in rekening gebracht.
   Indien er sprake is van een wijzigingsverzoek of toevoegingverzoek op andere dan medische gronden, dan behoeven ook deze onze nadrukkelijke schriftelijke instemming en hiervoor worden kosten in rekening gebracht en wordt door de reisorganisator alleen in behandeling genomen als dit een redelijke kans van slagen heeft.

   Reisduur en reistijden
   De reisduur wordt altijd in hele dagen aangegeven, ongeacht vertrek en aankomst tijd, aangezien hier sprake is van een internationaal gebruik. Dit kan betekenen dat een reiziger die een achtdaagse reis heeft geboekt maar 6 dagen op de bestemming is. Voor vervoersonderdelen van de reis worden de vertrek en aankomst tijden vermeld in de reisbescheiden, welke tijden in beginsel definitief zijn (de tijden doorgegeven bij boeking zijn altijd onder voorbehoud). Wij kunnen echter om gerechtvaardigde redenen en binnen redelijke grenzen van die tijden afwijken.

   Vluchttijden
   Er wordt onder meer gevlogen met gerenommeerde Turkse chartermaatschappijen, die merendeels in Turkije zijn gestationeerd. Dit betekent o.a. dat de vluchttijden tot op het laatste moment kunnen wijzigen. Deze wijzigingen worden opgelegd door de chartermaatschappijen en wij zijn dan ook voor alle gevolgen (in het bijzonder het missen van aansluitingen van onder andere openbaar vervoer, immers de vervoersverplichting is beëindigd op het moment van aankomst op de luchthaven van terugkomst, alsmede persoonlijke omstandigheden zoals schade in de werksfeer) van deze wijzingen niet aansprakelijk aangezien wij op die wijzigingen geen enkele invloed kunnen uitoefenen.
   De vluchten beginnen voornamelijk vanuit Turkije naar België, waarna aansluitend de vlucht terug naar Turkije gaat. Dit betekent veelal dat de vlucht uit België laat vertrekt en de vlucht uit Turkije vroeg vertrekt. Niet alle vluchten zijn rechtstreeks, het is mogelijk dat er een tussenlanding plaatsvindt. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er naar een andere luchthaven wordt terug gevlogen dan vanwaar de heenvlucht is vertrokken. In dat geval zal er door de reisorganisator voor vervoer naar de oorspronkelijke luchthaven worden gezorgd. Maakt men hier geen gebruik van en gaat men op eigen gelegenheid naar de oorspronkelijke luchthaven, dan blijven alle hieraan verbonden kosten voor rekening van de reiziger. Het is mogelijk dat de terugvluchttijd tijdens het verblijf nog wordt gewijzigd, het is dan ook uiterst belangrijk dat de terugvlucht informatie in de respectievelijke accommodaties een dag voor vertrek door de reiziger zelf wordt geraadpleegd. Gebeurt dit niet en de reiziger mist daardoor de transfer naar de luchthaven en/of de terugvlucht dan aanvaarden wij daarvoor geen enkele aansprakelijkheid en alle gevolgen zijn voor rekening van de reiziger zelf. Vliegvertragingen: zolang de overheden in de Europese Unie nog geen optimaal gebruik van het luchtruim toestaan en geen geïntegreerd systeem van verkeersbegeleiding hebben ingevoerd, zullen vertragingen blijven voorkomen, waarvoor wij dan ook geen aansprakelijkheid aanvaarden.

   Reisbescheiden
   Tickets worden in de regel ongeveer 10 dagen voor vertrek per e-mail verzonden. Bij Last-Minute reserveringen of wanneer het definitieve vluchtschema nog niet bekend is worden de tickets korter voor vertrek per e-mail verzonden. Heeft u een reis naar Istanbul geboekt en vliegt u met Corendon Airlines, dan ontvangt u geen tickets. Indien u uitsluitend een vlucht heeft geboekt die wordt uitgevoerd door Corendon Airlines met vertrek vanaf een Nederlandse luchthaven ontvangt u ook geen tickets. U kunt met uw paspoort inchecken op de luchthaven en bij de accommodatie krijgt u op vertoon van uw paspoort een kamer toegewezen. Voor de overige vluchten naar Istanbul en seat only boekingen, uitgevoerd door andere luchtvaartmaatschappijen ontvangt u wel tickets. Let op; als u met Corendon Airlines vanaf Brussel vliegt heeft u wel tickets nodig.

   Vluchten
   Corendon Vliegvakanties vliegt met verschillende chartermaatschappijen. Voor vluchten met vertrek vanaf Brussel is bij uw vliegticket geen ruimbagage inbegrepen. Klik hier voor meer informatie over de tarieven en voorwaarden. De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels m.b.t. overbagage. U dient zich te allen tijde te wenden tot de maatschappij waarmee u vliegt, om u op de hoogte te laten brengen van deze regels. Corendon Vliegvakanties kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de hoogte van de kosten voor overbagage.

   Reizigers die alleen een vlucht hebben geboekt zijn verplicht de terugvlucht volgens de bij de reisbescheiden ingesloten informatie bij de lokale agent te herbevestigen. Het kan namelijk voorkomen dat de vertrektijd wijzigt. Bij niet herbevestigen komen eventuele gevolgen voor rekening van de passagier. In het geval van een chartervlucht is de transfer van en naar de luchthaven niet inbegrepen, hiervoor dient u zelf zorg te dragen. Ook verdere hostess service is niet inbegrepen, Corendon Vliegvakanties is dan ook niet verantwoordelijk voor de (tijdige) incheck.

   Reissom
   De reisom vindt u terug in de prijstabel en kassabon van de accomodatie. zullen worden berekend.

   Kinderprijzen
   Deze kortingen zijn alleen van toepassing voor één kind, bij verblijf in een 2 pk + extra bed, vergezeld van twee volbetalende passagiers. De leeftijden waarvoor de kinderkorting en vaste kinderprijs van toepassing zijn, staan vermeld bij de verschillende hotels. Indien u een familiekamer of een quadkamer boekt zijn de kinderprijzen verwerkt in de kamerprijs. Baby’s betalen alleen € 40,- administratiekosten, zij hebben geen bagagevrijdom en geen recht op een eigen zitplaats in het vliegtuig.

   Hotelclassificatie
   Wij streven naar een zo groot mogelijke objectieve weergave van de informatie in al onze publicaties. Wij gebruiken in al onze publicaties de hotelcategorie zoals deze is vastgesteld door de officiële lokale autoriteiten. Wij als touroperator hebben geen enkele invloed op de toekenning van het aantal sterren. Wij willen u derhalve vragen bij uw verwachtingen van het hotel rekening te houden met de prijs-/kwaliteitsverhouding van de door u geboekte reis.

   De accommodatie
   1. Kwaliteit van de hotels
   Wij streven naar een zo groot mogelijke objectieve weergave van de informatie in al onze publicaties. Wij gebruiken in al onze publicaties de hotelcategorie zoals deze is vastgesteld door de lokale autoriteit op het bebied van toerisme dan wel de bevoegde gemeentelijke autoriteiten. Wij als touroperator hebben geen enkele invloed op de toekenning van het aantal sterren. Wij willen u derhalve vragen bij uw verwachtingen van het hotel rekening te houden met de prijs-/kwaliteitsverhouding van de door u geboekte reis.


   2. Sterren
   2* De onderkomens zijn eenvoudig en doelmatig ingericht. Deze accommodaties beschikken over beperkte faciliteiten en de keuken is over het algemeen eenvoudig.
   3* Deze onderkomens liggen in de lokale middenklasse. Ze beschikken over eenvoudig ingerichte kamers en in sommige gevallen een aantal basisfaciliteiten.
   4* Deze onderkomens zijn comfortabel van opzet. De kamers beschikken over het algemeen over tv en airconditioning. De keuken is over het algemeen internationaal georiënteerd en de meeste accommodaties beschikken over een ruime keus aan faciliteiten.
   5* Deze onderkomens zijn zeer comfortabel van opzet. Zij beschikken over comfortabel ingerichte kamers en een uitstekende service. Er is een ruime keuze aan internationale gerechten en de accommodaties beschikken over vele faciliteiten.

   1e klas vakantiedorp: Over het algemeen zijn deze accommodaties ruim van opzet. De kamers liggen voornamelijk in bijgebouwen verspreid over de accommodatie. Een deel van de kamers kan in het hoofdgebouw gesitueerd zijn. Het zwaartepunt in deze accommodaties ligt op de faciliteiten en minder op het comfort van de kamers. Een 1e klas vakantiedorp is vergelijkbaar met een 4*/5* accommodatie.

   Appartement: Deze onderkomens zijn eenvoudig van opzet. De inrichting is over het algemeen ook eenvoudig. Geschikt voor zelfcatering.

   3. Opening en sluiting van hotel
   De tijden van opening en sluiting van een hotel worden ca. één jaar vooraf, bij druk van onze brochure aan ons doorgegeven. Helaas komt het wel eens voor dat de accommodatieverschaffer vanwege een te lage bezetting van de accommodatie deze openings- en sluitingstijden wijzigt. Als dit het geval is bieden wij u, zodra deze wijziging bij ons bekend is geworden, een gelijkwaardig alternatief aan.

   4. Aankomst en vertrek
   Er is een aantal internationaal geldende regels. Over het algemeen worden de kamers tussen 14:00 en 16:00 op de dag van aankomst beschikbaar gesteld. In het hoogseizoen kan dit in uitzonderlijke gevallen iets uitlopen. Op de laatste dag dient u de kamer tussen 10:00 en 12:00 te verlaten en dient er uitgecheckt te worden. Op dit tijdstip vervalt tevens het recht op eventuele verzorging qua eten en drinken. Een accommodatiehouder is vrij om een bijdrage te vragen voor het gebruik van de faciliteiten en de verzorging nadat u bent uitgecheckt. Dit is onafhankelijk van de vertrektijd van de vlucht. Op de laatste dag kunt u na het uitchecken de bagage in de meeste gevallen kwijt in een daarvoor aangewezen ruimte of bij de receptie.

   5. Hotelverzorging
   - LG Logies. Alleen de overnachting is inbegrepen.
   - LO Logies en ontbijt. Het ontbijt is meestal in buffetvorm. Het is mogelijk dat voor bepaalde extra’s zoals eieren en vers geperste vruchtensappen bijbetaald moet worden.
   - HP Halfpension bestaat uit logies, ontbijt en diner.
   - VP Volpension bestaat uit logies, ontbijt, lunch en diner. De lunch is meestal in buffetvorm en bestaat ook uit verschillende warme en koude gerechten.
   - AI All inclusive bestaat uit logies, ontbijt, lunch, diner en drankjes. Dit komt neer op de volpension verzorging, uitgebreid met snacks, tussendoortjes, thee met koekjes en de niet-alcoholische en lokale alcoholische drankjes gedurende de dag. Het all inclusive concept verschilt per hotel. Ook de tijden waartussen de drankjes en maaltijden zijn inbegrepen kan per hotel verschillen. Het kan voorkomen dat voor bepaalde bars (strandbar, discobar etc.) wel voor de drankjes betaald moet worden, ook tijdens de all inclusive uren. Ook de minibar kan in all inclusive hotels tegen betaling zijn. All inclusive betekent niet dat alles in de geboekte accommodatie gratis is. Let u goed op welke service tot het all inclusive pakket van uw geboekte verblijf behoort, zodat u tijdens het uitchecken niet verrast wordt met een rekening. Voor een up to date beschrijving verwijzen wij u naar onze website en uw accommodatiebeschrijving.
   - Ultra AI, AI Plus, High Class AI, AI Extra, Max AI
   Ultra all inclusive, all inclusive plus, high class all inclusive, all inclusive en maximum all inclusive extra zijn nog uitgebreider dan all inclusive. Hierbij kunnen b.v. ook internationale drankjes, snacks, tussendoortjes, à la carte restaurants, ijs en massages inbegrepen zijn. Wat er wel en niet is inbegrepen verschilt echter per hotel. Voor een up to date beschrijving verwijzen wij u naar onze website en uw accommodatiebeschrijving.

   Kamertypes
   1. Standaardkamers
   2 pk: Tweepersoonskamer, met 2 bedden of 1 groot bed.
   1 pk: Eenpersoonskamer, de 1pk kan soms van een minder gunstige kwaliteit zijn of minder gunstig gelegen dan een 2 pk in hetzelfde gebouw en dit ondanks de gevraagde toeslag.
   2 pk+bed: Tweepersoonskamer + extra bed, indien men met zijn drieën op een kamer verblijft wordt er verbleven in een standaard 2 pk met een extra bijgeplaatst bed. Dit extra bed kan een slaapbank, opklap- of logeerbed zijn. Het kan gebeuren dat de loopruimte in de kamer door het extra bed verkleind wordt.

   2.Voordeelkamers
   Deze kamers/appartementen zijn over het algemeen gelijk aan de overige kamers/appartementen, echter de ligging, inrichting en grootte kan afwijken. Tevens kunnen de kamers zonder balkon/terras of gelegen zijn in het annex gebouw. LET OP: er is een beperkte voorraad van deze kamers beschikbaar. Boek dus op tijd om gebruik te maken te kunnen maken van de aantrekkelijke prijzen..

   3. Familiekamers
   Quad-room is een standaard 2-persoonskamer bestaande uit een ruimte waarop twee extra bedden zijn geplaatst.
   Een familiekamer kan bestaan uit 2 aparte kamers met één ingang, twee naast elkaar gelegen kamers met een tussendeur of uit één grote ruimte.
   Fam 2+1 Familiekamer geschikt voor het verblijf van twee volwassenen en een kind tot 12 jaar.
   Fam 2+2/pen 2+2 Familiekamer / penthouse geschikt voor het verblijf van twee volwassenen en twee kinderen*.
   Fam 2+3/pen 2+3 Familiekamer / penthouse geschikt voor het verblijf van twee volwassenen en drie kinderen*.
   Fam 3+0 Familiekamer geschikt voor het verblijf van drie volwassenen.
   Fam 3+1 Familiekamer geschikt voor het verblijf van drie volwassenen en een kind*.
   Fam 3+2/pen 3+2 Familiekamer/ penthouse geschikt voor het verblijf van drie volwassenen en twee kinderen*.
   Fam 4+0/pen 4+0 Familiekamer/ penthouse geschikt voor het verblijf van vier volwassenen.
   Fam 4+1/pen 4+1 Familiekamer/ penthouse geschikt voor het verblijf van vier volwassenen en een kind*.

   * De leeftijd van een kind kan per hotel verschillen.

   4. Suites
   Suit 4+1: Suitekamer geschikt voor het verblijf van maximaal vier volwassenen en een kind tot 12 jaar.
   Suit 6+1: Suitekamer geschikt voor het verblijf van maximaal zes volwassenen en een kind tot 12 jaar.
   Jun.suite: Junior suite is met grotere kamer.

   5. Appartementen
   De inrichting en inhoud van de keuken van het appartement kan anders zijn dan wat men in België gewend is. De meeste keukens beschikken over een of twee kookplaten. Keukengerei is veelal beperkt en bepaalde gebruiksvoorwerpen zoals een kaasschaaf of koffiezetapparaat zijn niet aanwezig. Bij sommige appartementen wordt bij aankomst een borg verlangd.

   Een Studio bestaat uit een woon/slaapgedeelte met kitchenette en aparte badkamer.
   Een twee kamer appartement bestaat uit een woon/slaapkamer (veelal met bedbanken), een slaapkamer, open keuken of kitchenette en een badkamer. Een drie-kamerappartement heeft nog een extra slaapkamer.

   Eten en drinken / All inclusive
   In de regel wordt het ontbijt. lunch en diner in open buffet vorm geserveerd, afhankelijk van het aantal gasten kan het hotel er voor kiezen om gebruik te maken van plate service. De All inclusive formule verschilt per accommodatie, er is geen eenduidige internationale regeling: wat precies is inbegrepen kunt u lezen op onze website bij de betreffende accommodatiebeschrijving. Deze beschrijving wordt accuraat opgesteld en bijgehouden, waarbij wij echter afhankelijk zijn, voor wat betreft de uitvoering, van de accommodatieverschaffer. Van eventuele tussentijdse wijzigingen zullen wij de reiziger op de hoogte stellen, voorzover wij door de accommodatiehouder op de hoogte worden gesteld.
   Het kan zijn dat u niet tevreden bent over de smaak of de keuze van de maaltijden. Smaak en beleving van keuze zijn subjectief. Corendon Vliegvakanties kan hier dan ook geen oordeel over geven. Eventuele klachten over de smaak en/of de keuze zullen niet in behandeling worden genomen.

   Het is in de accommodaties niet toegestaan om etenswaren en drank van buitenaf het hotel mee in te nemen. Dit is een internationale regel die ook in België geldt. In voorkomende gevallen is het hotel gerechtigd kosten hiervoor aan de reiziger in rekening te brengen als ware de etenswaren en drank in het hotel aangeschaft.

   Hotelfaciliteiten
   1. Airconditioning
   In sommige hotels en appartementen wordt de airconditioning centraal geregeld. Uit milieuoverwegingen wordt de airconditioning over het algemeen alleen in de heetste maanden van het jaar in werking gesteld op de tijden dat de gasten zich over het algemeen op hun kamer bevinden. Men houdt hierbij rekening met de temperatuur en de hoge energiekosten, wij hebben hier geen enkele invloed op. Vaak heeft de directie een ander idee dan de gasten wanneer het te warm is.Soms is er een toeslag verschuldigd voor het gebruik van de airconditioning, die ter plaatse betaald dient te worden. Een airconditioning is ook niet altijd geruisloos en bij appartementen en familiekamers veelal geplaatst in het slaapgedeelte. Indien niet anders vermeld in de beschrijving, werkt de airconditioning op vastgestelde tijden. Bij sommige hotels is airconditioning alleen maar in bepaalde perioden inbegrepen. Buiten deze periode kan het hotel een toeslag vragen voor het gebruikt van de aircondtitioning.

   2. Water en elektriciteit
   In de landen rond de Middellandse Zee is water zeker in de zomermaanden schaars. Door de grote stroom toeristen moet er zuinig met het water omgesprongen worden. Vanwege de schaarste van het water zijn sommige baden in de accommodaties niet voorzien van een badstop.
   Voor het warme water wordt in sommige landen vaak gebruik gemaakt van de elektriciteit van zonnecollectoren. Een zeer milieuvriendelijke vorm van energie. Zolang de zon schijnt wordt het water voldoende verwarmd. Bij minder goed weer kan de warmwatervoorziening in gedrang komen.
   De continuïteit van de levering van water en stroom is in Mediterrane landen niet van het niveau dat wij in België gewend zijn. Er treden daar vaker storingen op. De oorzaak hiervan ligt veelal bij de autoriteiten. Voor eventuele kosten en ongemakken hieruit voortvloeiend aanvaarden noch de accommodatieverschaffer noch Corendon Vliegvakanties aansprakelijkheid.

   3. TV ontvangst
   Veel accommodaties bieden op de kamer een tv aan met satelliet ontvangst. De kwaliteit en het aanbod van zenders kan nogal verschillen. In sommige gevallen zijn er Nederlands(talig)e zenders te ontvangen. De keuze van het aanbod wordt bepaald door de accommodatieverschaffer. Wij kunnen echter geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de kwaliteit en/of het zenderaanbod. Sommige hotels bieden betaalzenders aan die ter plaatse afgerekend moeten worden. In sommige 2* en 3* hotels en appartementen is geen tv op de kamer aanwezig. In enkele gevallen kan men dan een tv huren.

   4. Animatie en faciliteiten
   Bij elk van de accommodaties staan de faciliteiten beschreven. Het kan voorkomen dat in het voor- en/of naseizoen bepaalde faciliteiten niet of beperkt beschikbaar zijn. Het een en ander is afhankelijk van onder andere het weer en de bezetting in de accommodatie. Ook kan het gebeuren dat bepaalde faciliteiten voor kortere of langere tijd gesloten zijn vanwege een defect. Het animatieteam is veelal samengesteld uit mensen uit diverse landen. Zij spreken over het algemeen geen Nederlands.

   5. Wisseling beddengoed
   Afhankelijk van de geboekte accommodatie wordt het beddengoed 1 tot 2 keer per week verschoond. Indien het beddengoed maar één keer per week verschoond wordt, gebeurt dit aan het einde van een week. Als u dus één week in uw accommodatie verblijft wordt het beddengoed gedurende de week niet verschoond. In de 2* en 3* hotels en in de appartementen wordt over het algemeen 1 keer per week het beddengoed verschoond.

   6. Schoonmaak
   Bij hotels wordt er over het algemeen dagelijks schoongemaakt. Echter in de 2* en 3* hotels kan de frequentie lager liggen. Bij appartementen wordt er over het algemeen 2 maal in de week schoongemaakt. De normen op het gebied van schoonmaak kunnen op uw vakantiebestemming anders zijn dan u gewend bent in België. Verwacht geen grote schoonmaak tijdens uw verblijf. Problemen met betrekking tot de schoonmaak en het verschonen van het linnengoed dient u tijdens uw verblijf kenbaar te maken. Wij kunnen hier uiteraard bij terugkomst niets meer aan doen.

   Mogelijke Overlast
   1. Ongedierte

   In een Mediterrane land komen andere insecten en dieren voor dan wij in België gewend zijn. Door het warme klimaat gedijen bepaalde insecten goed. Dieren als kakkerlakken, spinnen, mieren en zandvlooien zijn geen teken van onvoldoende hygiëne, maar zijn standaard inheemse diersoorten. Zorg er voor dat er geen etensresten open en bloot in de kamer liggen. Dit trekt ongedierte aan. Indien u last heeft van ongedierte kunt u contact opnemen met de accommodatieverschaffer of een busje verdelgingsmiddel kopen.

   2. Reparaties
   Veelal worden technische installaties als bijvoorbeeld airconditioning, liften en pompinstallaties geïmporteerd. Bij een defect zijn reserveonderdelen niet altijd voorhanden. Een reparatie kan soms langer op zich laten wachten dan verwacht. Dit soort omstandigheden is voor geen enkele touroperator vooraf in te calculeren. Wij vragen om uw begrip. Voor schade die voortvloeit uit dergelijke storingen kan Corendon Vliegvakanties niet aansprakelijk gesteld worden.

   3. Overlast
   Zowel accommodatieverschaffers als Corendon Vliegvakanties houden zich het recht voor om gasten die ernstige overlast veroorzaken, na waarschuwing, de toegang tot de accommodatie te ontzeggen of uit te sluiten van verdere deelname aan de reis. De gasten die voor overlast zorgen hebben geen recht op restitutie van (een deel van) de reissom. Voor wangedrag van andere gasten en overlast die andere gasten veroorzaken kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld.

   4. Geluidsoverlast
   De normen van geluidsoverlast zijn in bepaalde landen soepeler dan in België. Indien u hier gevoelig voor bent raden wij u aan een accommodatie uit te kiezen zonder discotheek, poolbar of uitgebreide animatie. Ook de ligging kan van invloed zijn op de geluidsoverlast. Een centraal gelegen hotel heeft over het algemeen meer last van verkeer en horecagelegenheden in de buurt. Op luidruchtig gedrag van andere gasten hebben wij en de accommodatieverschaffers geen invloed.

   5. Bouwactiviteiten
   Bouwactiviteiten worden veelal ontplooid door plaatselijke overheden, andere accommodatieverschaffers of bouwbedrijven. Met deze initiatiefnemers heeft Corendon Vliegvakanties geen contact en ook geen contracten, zodat wij op de bouwactiviteiten geen enkele invloed uit kunnen oefenen. Het kan dus voorkomen dat u ter plaatse enige bouwoverlast van derden kunt ondervinden. Met name in het voorseizoen en naseizoen kan het voorkomen dat er in en rondom het hotel bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Voor eventuele kosten en ongemakken hieruit voortvloeiend aanvaarden wij geen aansprakelijkheid.

   Grensdocumenten voor reizigers met Belgische nationaliteit
   Voor Turkije: Voor reizen naar Turkije dient u in het bezit te zijn van een Belgisch paspoort of nationale identiteitskaart. Beide dienen minstens nog 6 maanden geldig te zijn bij binnenkomst in Turkije.

   Voor Turkije heeft u tevens een visum nodig. U dient het visum (een E-visum) voor vertrek aan te schaffen.

   U kunt rechtstreeks op de site van het Turkse Ministerie van Toerisme de visums aanvragen. Houdt u er rekening mee dat u daar alleen met een credit card kunt betalen. De kosten van dit visum bedragen € 25,- per visum en u kunt hiervoor terecht op: www.evisa.gov.tr

   Voor Griekenland: U dient in het bezit te zijn van Belgisch paspoort of Europese ID kaart dat bij terugkomst in België nog geldig is.

   Voor Bulgarije: Reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch paspoort of Belgisch identiteitskaart dat nog tot na het verblijf geldig is.

   Voor Egypte: Bij reizen naar Egypte dient het Belgische paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij terugkomst. U heeft een visum nodig dat u bij aankomst in Egypte kunt aanschaffen bij de reisleiding. De visumkosten en lokale heffingen bedragen €27,50 p.p. Indien u het visum niet aanschaft bij de reisleiding, dient u wel de lokale heffingen à €7,50 p.p. te voldoen aan te reisleiding.

   Belgen kunnen ook met hun Belgische identiteitskaart reizen (deze dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij terugkomst in België) maar ze dienen ook nog twee extra pasfoto's mee te nemen. Visum is ook bij aankomst in Egypte te kopen.

   Voor Tunesië: U dient in het bezit te zijn van een Belgisch paspoort die bij terugkomst in België nog geldig is. Indien er een volledig verzorgde pakketreis via Corendon geboekt is volstaat een geldige identiteitskaart met pasfoto, echter een paspoort wordt aanbevolen.
   VERTREKBELASTING TUNESIË: De Tunesische overheid heeft met ingang van 1 oktober 2014 een vertrekbelasting ingesteld van 30 Tunesische Dinar p.p. (€ 13,- p.p.). Dit bedrag dient u in Tunesische Dinar bij een loket op de luchthaven bij vertrek uit Tunesië te voldoen.

   Voor Noord Cyprus: U dient in het bezit te zijn van een Belgisch paspoort of Europese ID kaart die bij terugkomst in België nog 3 maanden geldig is. U krijgt een visum bij aankomst die 3 maanden geldig is. Hiervoor hoeft u niet te betalen.

   Voor Spanje/Mallorca/Gran Canaria/Tenerife/Lanzarote/Fuerteventura: Reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch paspoort (en of Belgische identiteitskaart) dat nog tot na het verblijf geldig is.

   Voor Portugal: Reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch paspoort (en of Belgische identiteitskaart) dat nog tot na het verblijf geldig is.

   Voor Macedonië: U dient in het bezit te zijn van een geldig Belgisch paspoort of een identiteitskaart dat nog tot 3 maanden na het verblijf geldig moet zijn.

   Voor Israël: U dient in het bezit te zijn van een Belgisch paspoort dat na thuiskomst nog 6 maanden geldig is. Er moet minimaal 1 lege pagina zijn voor stempels/visa.

   Voor Marokko: Bij een verblijf van maximaal 3 maanden dient u in het bezit te zijn van een Belgisch paspoort dat na thuiskomst nog geldig is.

   Voor Gambia: Reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch paspoort dat nog tot na het verblijf ten minste nog 6 maanden geldig is. Er is geen visumplicht.

   Voor Curaçao: U dient in het bezit de zijn van een geldig Belgisch paspoort dat tot na thuiskomst 6 maanden geldig is. Bij binnenkomst dient u een volledig ingevulde en ondertekende ED-kaart (een immigratiekaart) te overhandigen. Deze ontvangt u in het vliegtuig.

   Voor Jordanië: U dient in het bezit te zijn van een Belgisch paspoort dat na thuiskomst nog minstens 6 maanden geldig is.

   Voor Dubai/Verenigde Arabische Emiraten: U dient in het bezit te zijn van een Belgisch paspoort dat na thuiskomst nog minstens 6 maanden geldig is. Er moet minimaal 1 lege pagina zijn voor stempels/visa.

   Voor Bali/Indonesië: U dient in het bezit te zijn van een geldig Belgisch paspoort dat bij thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor een kort verblijf (tot maximaal 30 dagen) in Indonesië heeft u voor aankomst op Denpasar (Bali) en Jakarta geen toeristenvisum nodig. U krijgt bij aankomst een inreisstempel in uw paspoort. Verblijft u langer dan 30 dagen in Indonesië, dan is een visum vereist. Dit dient u ruim vóór aankomst in Indonesië te regelen. Wij adviseren u om direct na de boeking contact op te nemen met de betreffende overheidsinstantie voor actuele informatie over de benodigde termijn voor de visumaanvraag.

   Heeft u een andere nationaliteit dan de Belgische, neemt u dan contact op met het consulaat of de ambassade van het betreffende land!

   Voor overige nationaliteiten en voor de meest actuele informatie over visum en reisdocumenten raadpleeg Belgium.be.


   Overige Informatie
   1. Bagage tijdens de transfer
   Een ieder is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor zijn of haar bagage en dat deze bagage ook daadwerkelijk meekomt met de transferbus. Vaak wordt u geholpen door transferbegeleiders of medewerkers van uw accommodatie. U dient uzelf er van te overtuigen dat de bagage niet vergeten wordt of zoek raakt bij deze hulp.

   2. Diensten van derden
   Diensten van derden zijn diensten waarvoor Corendon Vliegvakanties niet aansprakelijk gesteld kan worden. Onder dergelijke diensten vallen onder andere ter plaatse ingekochte excursies en aangekochte goederen. Ook de prijsvorming van de extra services in de accommodaties valt hieronder. De aansprakelijkheid hiervoor ligt bij resp. de excursieaanbieder, winkelier en de accommodatieverschaffer.

   3. Excursies
   Bij de reisleider kunt u diverse excursies boeken. De excursies worden aangeboden en uitgevoerd door de lokale agent en vormen geen onderdeel van de reisovereenkomst, zelfs indien deze worden geboekt via onze reisleiding. Deelname geschiedt altijd voor eigen rekening en risico van de deelnemer. Klachten omtrent excursies worden dan ook door ons in België/Nederland niet in behandeling genomen en dienen ter plekke te worden geregeld.

   4. Gezondheid
   In principe zijn er geen verplichte vaccinaties voor onze bestemmingen, maar bepaalde vaccinaties worden wel geadviseerd. Voor actuele informatie kunt u terecht bij uw huisarts of de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde . De reiziger zal zelf bij de betrokken autoriteiten de nodige aanvullende informatie inwinnen en tevens tijdig voor vetrek nagaan of de eerder verkregen informatie intussen niet is gewijzigd. Het is aan te bevelen medicijnen tegen maag- en darmklachten mee te nemen.

   Zwangere vrouwen mogen t/m week 27 van de zwangerschap reizen zonder doktersverklaring.
   Vanaf 28 weken t/m 34 weken is reizen alleen mogelijk met een schriftelijke doktersverklaring.
   Let op: Deze verklaring mag echter niet ouder zijn dan 7 dagen, op de dag van vertrek. Zwangere vrouwen worden anders uit gezondheidsoverwegingen geweigerd. Tijdens de zwangerschap is het vanaf week 35 niet toegestaan om te vliegen.
   LET OP: Er kunnen uitzonderingen zijn per luchtvaartmaatschappij !


   5. Informatiebord
   In alle accommodaties vindt u een informatiebord en een informatiemap van Corendon Vliegvakanties. Op het informatiebord vindt u het telefoonnummer van ons lokale kantoor en een telefoonnummer waarop de reisleiding bereikbaar is. Ook vindt u op het informatiebord de transfer en vluchttijden van uw terugvlucht. In de informatiemap vindt u allerlei algemene informatie over Corendon, het land en de excursie's.

   6. Medicijnen en medische hulpmiddelen
   Draagt u zorg voor voldoende medicijnen voor de gehele vakantie en zorgt u ervoor dat u een kopie van uw recept bij u heeft, zodat u, bij eventueel verlies of diefstal nieuwe medicijnen kunt kopen en bij onderzoek door een douanebeambte kunt aantonen dat het om medicijnen gaat. Wij raden u aan om uw medicijnen en eventuele medische hulpmiddelen als protheses of orthopedische schoenen niet in uw koffer te pakken doch in uw handbagage te stoppen. Dit in verband met eventueel onverhoopt bagageverlies. U dient zich te vergewissen dat uw medicijnen toegestaan zijn om in te voeren in het land van uw bestemming.

   7. Reisleiding
   Op al onze bestemmingen is vakkundige reisleiding aanwezig die u behulpzaam kan zijn bij vragen en problemen. Naast algemene informatie kunt u ook bij de reisleiding terecht voor informatie over excursies en het huren van een auto.

   8. Reisleiding - bereikbaarheid
   De reisleiding komt u, over het algemeen, minimaal 1 x in de week opzoeken in uw accommodatie. Wie uw reisleider is en de tijden waarop de reisleiding aanwezig is in uw accommodatie kunt u terugvinden op de informatieborden in uw accommodatie. Op dit informatiebord vindt u ook het telefoonnummer waaronder uw reisleider te bereiken is in geval van nood. Indien u de reisleider om wat voor reden ook misloopt of niet aantreft in uw accommodatie, dient u deze te allen tijde in geval van nood of bij problemen te bellen. Indien de reisleiding (tijdelijk) niet bereikbaar is dient u contact op te nemen met het hoofdkantoor van onze agent in uw regio. Het telefoonnummer is terug te vinden op het informatiebord en op uw reisbescheiden. De reisleiding zal u bij problemen altijd proberen te assisteren. Indien er zich grote problemen voordoen, wordt onze lokale agent ingeschakeld. Onze reisleiders hebben de zorg over vele gasten. Het kan dus voorkomen dat de reisleiding u niet altijd kan begeleiden bij bijvoorbeeld een aangifte bij de politie of een ziekenhuis/doktersbezoek.

   9. Vakantieadres
   Het is verstandig om bij één van de thuisblijvers een vakantieadres achter te laten of het telefoonnummer van uw boekingskantoor. Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers!!

   Onvolkomenheden
   Indien een klant op zijn bestemming een fout of onvolkomenheid constateert, dan dient hij daar direct melding van te maken bij de verstrekker van de dienst (bijvoorbeeld het hotel), bij de reisleiding of bij de lokale vertegenwoordiger van de reisorganisatie. Als de tekortkoming ook dan nog niet binnen redelijke termijn tot tevredenheid is opgelost en afbreuk doet aan de kwaliteit van de reis en dus aanleiding geeft tot een klacht, dient de klant deze zo spoedig mogelijk schriftelijk te melden bij de reisleiding (klachtenrapport), of, indien dit onmogelijk is, dient de klant onverwijld contact op te nemen met de reisorganisator, op de wijze als door hem voorgeschreven in de bij de reisbescheiden gevoegde informatie. Mobiele telefoonkosten worden onder geen enkele voorwaarde vergoed. Overige communicatiekosten worden slechts door de reisorganisator vergoed voorzover deze redelijk zijn, tenzij blijkt dat deze redelijkerwijs niet hadden behoeven te worden gemaakt.

   Als een klacht niet bevredigend wordt opgelost, moet deze uiterlijk binnen een maand na terugkeer in België schriftelijk en gemotiveerd worden ingediend bij het boekingskantoor. Klachten buiten deze termijn ingediend en zonder een ter plaatse ingevuld en door de reisleiding en dienstverlener ondertekend klachtenformulier, worden door ons niet in behandeling genomen. Indien achteraf blijkt dat de reiziger niet aan de aan hem opgelegde meldingsplichten ingevolge de bepalingen van artikel 16 van de voorwaarden Geschillencommissie (zie Algemene voorwaarden) heeft voldaan, en de reisorganisator dientengevolge niet in de gelegenheid heeft gesteld de tekortkoming te verhelpen, wordt een eventueel recht op schadevergoeding dienovereenkomstig uitgesloten.

   Over smaak valt niet te twisten, klachten over maaltijden in de accommodatie worden door ons dan ook niet in behandeling genomen.

   Totstandkomen van de reisovereenkomst
   Indien de reisovereenkomst met ons middels een online boeking tot stand wordt gebracht, komt deze tot stand op het moment dat men tot definitieve boeking overgaat en de boekingsvoorwaarden heeft aanvaard. De boeking zal zo spoedig mogelijk elektronisch, via een e-mail, bevestigd worden. U dient zelf te controleren of u de bevestiging daadwerkelijk heeft ontvangen en bent zelf verantwoordelijk voor het opgeven van de juiste (elektronische) adresgegevens. Corendon Vliegvakanties kan hier geen verantwoordelijkheid voor nemen.

   Informatie op de website en beperking garanties
   Onze gidsen en onze website zijn met grote zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er onverhoopt onjuistheden staan vermeld. Het kan hierbij gaan om eventuele druk- en/of typefouten of eventuele veranderingen welke door de plaatselijke productverschaffer zijn gerealiseerd na het ter perse gaan van onze gidsen of na het publiceren van de informatie op onze website. Wij wijzen u erop dat bij de samenstelling van onze gidsen en de website gebruik is gemaakt van sfeerbeelden, die veelal aangeleverd zijn door de accommodatieverschaffers. Het kan dus voorkomen dat de foto’s niet geheel overeenkomen met de werkelijkheid. De teksten in onze gidsen en op onze website zijn onder voorbehoud.

   De op deze website opgenomen gegevens bevatten algemene informatie en specifieke informatie met betrekking tot de door ons aangeboden producten en maken conform de Algemene Voorwaarden mede deel uit van de reisovereenkomst, echter terzake gelden de navolgende bepalingen.

   Als in onze algemene voorwaarden wordt gesproken van een publicatie, wordt daar tevens onder begrepen deze website. Deze wordt regelmatig herzien en voorzien van accurate informatie en accommodatiebeschrijvingen, zodanig dat de inhoud van de reisovereenkomst mede bepaald wordt door de meest recente herziening van onze website. Voorzover van toepassing wordt bij iedere beschrijving de datum vermeld wanneer deze is herzien.

   Indien faciliteiten bij een bepaalde accommodatie zijn beschreven, wordt door ons echter niet gegarandeerd dat al deze faciliteiten te allen tijde geopend of beschikbaar zijn (mede omdat de uitvoering afhankelijk is van het seizoen, de accommodatieverschaffer en/of de bezettingsgraad), tenzij hiervan een schriftelijke garantie van ons is bedongen en verkregen.

   Wij behouden ons uitdrukkelijk het recht voor om zonder voorafgaande berichtgeving wijzigingen aan te brengen op onze website en daarmee telkenmale het aanbod van onze producten te wijzigingen, ook al is het product opgenomen in een van onze publicaties.

   Het reisaanbod van ons is een vrijblijvend aanbod en kan dan ook zonodig door ons worden herroepen, zelfs indien op basis van dat vrijblijvend aanbod een boeking tot stand is gekomen.

   Wat kan ik doen als mijn reis niet naar wens verloopt?
   Wij doen ons uiterste best om de reis naar behoren uit te voeren. Mocht er onverhoopt een klacht of een probleem zijn, dient u deze direct bij de reisleiding te melden, of indien deze om wat voor reden ook niet aanwezig is of bereikbaar is, bij de lokale agent of bij Corendon Vliegvakanties in Zaventem, zodat wij de gelegenheid krijgen de klacht ter plaatse op te lossen. Mocht de klacht niet of niet naar tevredenheid opgelost worden naar uw idee, dient u de reisleiding om een klachtformulier te vragen en deze gezamenlijk in te vullen. Een kopie daarvan dient u na afloop van de reis binnen één maand vergezeld van een gemotiveerde klachtbrief naar Corendon Vliegvakanties te sturen of bij uw boekingskantoor in te leveren. Voor meer informatie verwijzen wij u naar artikel 16 van de Geschillencommissie.

   Mijn boeking betalen
   Indien u binnen 6 weken vertrekt dient de volledige reissom direct betaald te worden. Bij vertrek buiten 6 weken volstaat een voorschot van 30% van de reissom plus eventuele premies voor bijvoorbeeld de annulatie en bijstandsverzkering. U dient het voorschot en de premies binnen 3 dagen na ontvangst van uw factuur te betalen. Het restant van de reissom dient uiterlijk 4 weken voor vertrek te zijn voldaan. Voor betaling van Last Minute vertrek kunt u bij de Veel gestelde vragen kijken U kunt betalen via onderstaande internet link waarbij u verschillende betalingsmogelijkheden heeft:

   Betaling

   U kunt uw betaling voldoen via:
   - Visacard
   - Mastercard
   - Bancontact

   Daarnaast kunt u de betaling van de reissom onder vermelding van de naam van de hoofdboeker en uw reserveringsnummer overschrijven naar onderstaand adres.

   Corendon Vliegvakanties
   Vilvoordelaan 45 bus 3
   1930 Zaventem
   ING bankrekeningnummer: 363-0657777-60
   Iban code: BE73363065777760
   BIC/Swift code: BBRUBEBB