Over Corendon

Over Corendon

WELKOM IN DE VAKANTIEWERELD VAN CORENDON

Op vakantie gaan betekent wat ons betreft gewoon genieten en genieten schrijven we bij Corendon met de hoofdletter G. Het is onze taak om uw vakantiedromen waar te maken. Die opdracht nemen we heel serieus. Gaat u met kinderen op vakantie naar een Kids & Co accommodatie of gaat uw voorkeur juist uit naar een Only Adult hotel? Kiest u voor een super deluxe Ultra All Inclusive hotel of voor een comfortabel appartement? Bij Corendon heeft u altijd zeer veel keuze. Wij organiseren een complete en zorgeloze vakantie voor u: wij regelen uw vlucht, wij regelen flexibele transfer opties naar uw hotel en wij bieden u 24/7 service.

Corendon is in de afgelopen vijftien jaar uitgegroeid tot één van de grootste en meest trendsettende reisorganisaties van Nederland en België. In 2014 verzorgden wij met veel plezier de reis voor 650.000 vakantiegangers naar tientallen verschillende bestemmingen binnen en buiten Europa. Ook bezit Corendon een eigen luchtvaartmaatschappij die met een vloot van 16 vliegtuigen jaarlijks ruim 2,5 miljoen vakantiegangers comfortabel naar de vakantiebestemming vliegt. U kunt verblijven in één van de vele accommodaties die Corendon aanbiedt, zoals het bekende Grand Park Lara hotel in het Turkse Antalya met ruim 900 kamers. Wij zijn in alle takken van uw vakantie(sport) thuis.

Onze missie is om u en uw reisgezelschap de beste vakantie te bieden tegen de beste prijs.

Ons nieuwe motto luidt dan ook: Altijd de beste vakantiedeals!

Geschiedenis

Corendon Vliegvakanties (Voyages Beltur BVBA) is onderdeel van Corendon International Travel BV. De onderneming is in 2000 opgericht in Haarlem, toen Atilay Uslu en zijn zakenpartner Yildiray Karaer besloten hun krachten te bundelen. Voor die tijd had de jonge ondernemer Uslu al zijn eerste stappen in de reisbranche gezet, maar het echte succes komt met de oprichting van Corendon. Begonnen als Turkije specialist die eerst alleen vliegtickets en vervolgens volledig verzorgde reizen naar Turkije verkocht, groeide Corendon in 15 jaar uit tot een toonaangevende zeer succesvolle touroperator en dé nummer 1-reisorganisatie als het gaat om veel Turkse en andere populaire bestemmingen binnen en buiten Europa.

Corendon is een van de grote spelers in de markt door de scherpe prijzen, het no-nonsense karakter en de grote ervaring in het inkopen van accommodaties. Hierdoor kan Corendon, in combinatie met de lage overhead kosten, de beste prijs-kwaliteitverhouding aanbieden als het om uw vakantie gaat.

Naast Corendon Vliegvakanties, Corendon Dutch Airlines Corendon Airlines International en Corendon Hotels & Resorts behoren ook Maris Life, Corendon Golf, Corendon Artiestenreizen, Corendon Groepsreizen en Karin’s Choice tot Corendon. Waarbij het laatste label kleinschalige accommodaties aanbiedt voor de individueel ingestelde reiziger. Ook GoFun is onderdeel van Corendon en biedt de leukste vakanties aan voor jongeren.

Geen woorden, maar daden!

De wensen van de hedendaagse reiziger vragen om een aangepast productbeleid. Corendon Vliegvakanties speelt in op de veranderde wensen van deze consument. Het marktaandeel van Corendon op de betreffende bestemmingen is aanzienlijk. Selecteren van topaccommodaties voor een onnavolgbaar lage prijs is de prioriteit in de onderneming. Corendon Vliegvakanties heeft hierin de loop der tijd een betrouwbare en vertrouwde naam opgebouwd.

Het succes dat met de door Corendon Vliegvakanties georganiseerde reizen behaald wordt, schrijft de directie toe aan de goede prijs-kwaliteitverhouding. Corendon Vliegvakanties is daarnaast uitstekend ingesteld om in te spelen op het groeiende aantal consumenten dat zeer kort voor vertrek een reis boekt.

CORENDON AIRLINES

Sinds 2005 heeft Corendon een eigen luchtvaartmaatschappij die jaarlijks ruim 2,5 miljoen passagiers vanuit 28 landen naar 143 luchthavens vliegt. De thuishaven van de luchtvaartmaatschappij is Antalya in Turkije en de code is CAI. In 2011 is er een Nederlandse tak toegevoegd, Corendon Dutch Airlines (CND).

De luchtvaartmaatschappij beschikt over 16 vliegtuigen, waarvan de meeste van het type Boeing 737-800. Dit toestel beschikt over 189 comfortabele stoelen aan boord.

Uw vlucht

Corendon besteedt veel aandacht aan de selectie en training van de cabinebemanning. Ruim 500 stewards en stewardessen en 100 gezagvoerders en co-piloten staan voor u klaar. Tijdens de vlucht zorgen cockpit- en cabinebemanning ervoor dat u zo comfortabel mogelijk op uw bestemming aankomt. Zij voorzien u van alle nuttige informatie, serveren een lekkere maaltijd, drankje of snack, maar zijn vooral getraind voor uw veiligheid.

CORENDON HOTELS & RESORTS

In februari 2015 opende Corendon het eerste 4-sterrenhotel onder eigen naam in Amsterdam Nieuw-West. Naast 263 kamers, waaronder suites, biedt het Corendon Hotel straks onder andere een Bazaar concept, een mediterraan restaurant, 1.000 m² aan Spa & Wellness plus een indoor beach en 14 Vitality Rooms.

Een bijzonder aspect van het hotel is de Boeing 737 suite die zich op de zevende etage van het hotel bevindt en een oppervlakte heeft van 120 m². De kamer draagt deze naam door de daadwerkelijke cockpit die in de kamer is geplaatst. Naast dat de gasten kunnen overnachten in deze ruime suite, is er ook mogelijkheid tot vergaderen en/of dineren in één van de twee vergaderruimtes. De cockpit is bovendien uitgerust met een flightsimulator.

1 oktober 2014 heeft Corendon The College Hotel overgenomen, een intiem en luxe viersterren boutique hotel in het chique Amsterdam Oud Zuid. Het hotel is gehuisvest in een 19e-eeuws gebouw, dat in 1895 als school gebruikt werd. Ook vandaag de dag dragen het hotel en het restaurant bij aan het ontwikkelen van talent; het uitvoerend personeel bestaat uit studenten van diverse Hotelscholen die worden aangestuurd en gemanaged door ervaren professionals. The College Hotel beschikt over 40 stijlvol ingerichte kamers, 4 multifunctionele zalen, een lounge en bar, een ruim terras en restaurant.

Ook aan de zonovergoten Turkse stranden heeft Corendon eigen hotels zoals in Çeşme en Alaçati, bij Antalya en in Bodrum. Bovendien is op Cyprus recent een mooi gloednieuw hotel geopend, het Jasmin Court Resort & Casino, gelegen direct aan het strand bij Girne op Noord-Cyprus.

CORENDON FOUNDATION

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat hoog op de agenda bij Corendon en hier investeren wij veel op het gebied van duurzaamheid in de luchtvaartsector. Maar als persoon en dus ook met het bedrijf wil Atilay Uslu meer doen op het gebied van duurzaamheid. Daarom heeft hij de stichting Corendon Foundation opgericht om op een onafhankelijke manier met geselecteerde projecten innovatieve en duurzame ontwikkelingen te bevorderen.

Het Corendon Bos

Ter compensatie van de CO2-uitstoot bedacht Corendon een ambitieus plan dat vandaag de dag samen met haar klanten en de Corendon Foundation uitgevoerd wordt. Alle passagiers van Corendon kunnen de komende jaren de uitstoot die vrijkomt tijdens hun vlucht compenseren door het aanschaffen van een boom voor € 2,50. De desbetreffende boom wordt vervolgens door de Corendon Foundation in samenwerking met de Turkse stichting TEMA in Turkije geplant. Samen met haar reizigers heeft Corendon al 400.000 bomen kunnen planten, verdeeld over 3 bossen in Turkije. Het doel is om 1 miljoen jonge bomen te planten in verscheidene bossen door Turkije.

Sponsering

Corendon is de trotse naamgevende hoofdsponsor van het veldritteam Corendon-Circus.

Zoover Awards

Corendon won in 2014 drie Zoover-awards:
- De populairste luchtvaartmaatschappij
- De beste luchtvaartmaatschappij
- De beste allround touroperator

Hoe boeken?

Boeken via internet

Bij ons kunt u op ieder gewenst tijdstip snel en doeltreffend online boeken. Ons aanbod is verrassend, volledig & voordelig. U kunt hier niet alleen online boeken maar u vindt hier ook algemene informatie en nuttige vakantietips. Via "Mijn boeking" kunt u ook online betalen en u reisgegevens raadplegen. Betalen per overschrijving is ook mogelijk. Op www.corendon.be ervaart u het gemak van onze volledige en snelle boekingservice!

Telefonisch boeken

Natuurlijk is telefonisch boeken ook mogelijk. Corendon Vliegvakanties heeft een eigen reserveringssysteem. Dit zorgt ervoor dat onze ervaren medewerkers direct kunnen nakijken of de door u gewenste reis beschikbaar is. Onze reserveringsmedewerkers kunnen uw reis meteen in ons reserveringssysteem boeken. Als een gewenste vertrekdatum of reisduur niet (meer) beschikbaar is, dan kunnen de reserveringsmedewerkers in het systeem direct een alternatieve vertrekdatum of een alternatieve reisduur voor waarop uw reis wel beschikbaar/boekbaar is. U kunt onze goed opgeleide medewerkers bereiken op:
02/722.94.94

Openingsuren:
Van maandag tem. vrijdag van 9 uur tot 19 uur
Op zaterdag van 10 uur tot 18 uur

Algemene informatie

Uw reisorganistor is Corendon International Travel BV, Singaporestraat 82, 1175 RA Lijnden, Nederland (Kamer van Koophandel Haarlem: 34220902), BTW nummer: 814395892 B01
Beltur Voyages BVBA/Corendon België is een doorverkoper.

Beltur S.P.R.L.
Vilvoordelaan, 45
1930 Zaventem

E-mail: info@corendon.be
ING bankrekeningnummer: 363-0657777-60
IBAN code: BE73363065777760
BIC/Swift code: BBRUBEBB
BTW-nummer: BE446301255
Licentie: A 6049

je garantie voor een veilige reis:
Corendon is vergund als reisbureau onder nr. A 6049,
door Toerisme Vlaanderen, Grasmarkt 61, 1000 Brussel.

Corendon is lid van ABTO (Association of Belgium Tour Operators):
10 Imperiastraat, 1930 Zaventem

Corendon onderschrijft de internetgedragscode van ABTO:
ABTO gedragscode

Corendon erkent de bevoegdheid en algemene voorwaarden van de geschillencommissie reizen:
CLV index
CLV algemene voorwaarden

Burgerlijke aansprakelijkheid verzekerd door:
Amlin Insurance SE | Koning Albert II-laan 37, B-1030 Brussel

Verzekerd tegen insolvabiliteit bij Garantiefonds Reizen :
Metrologielaan 8, 1130 Brussel: www.gfg.be

Privacy:

CORENDON.be, 45 vilvoordelaan, 1930 Zaventem zal persoonsgegevens behandelen conform de Wet bescherming persoonsgegevens ( zie www.privacy.fgov.be). Tenzij anders aangegeven wordt zal CORENDON de persoonlijke gegevens die door de consument worden verstrekt enkel verwerken in de mate dat dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst. Indien de gegevens gebruikt worden voor een ander doel dan de uitvoering van de overeenkomst (direct marketing) wordt de consument hierover geïnformeerd. De klant heeft het recht zich hiertegen te verzetten. Als persoonlijke gegevens worden verwerkt ontvangt de consument volgende informatie: onder andere naam en adres verantwoordelijke voor de verwerking, doeleinden van de verwerking, personen aan wie de gegevens worden meegedeeld . De consument moet precies weten waarvoor persoonsgegevens gebruikt worden, doel, hij kan de gegevens desgevallend aanpassen en schrappen.