veelgestelde vragen

Veel Gestelde Vragen

Reisdocumenten
Reisdocumenten
Hoofdelijk aansprakelijk
Totstandkoming reisovereenkomst
Visum Turkije
Persoonlijke omstandigheden

Reisdocumenten

Grensdocumenten – Geldig voor reizigers met Belgische nationaliteit

Turkije:

Voor reizen naar Turkije dient u in het bezit te zijn van een Belgisch paspoort of nationale identiteitskaart. Beide dienen minstens nog 6 maanden geldig te zijn bij binnenkomst in Turkije.

Voor Turkije heeft u tevens een visum nodig. U dient het visum (een E-visum) voor vertrek aan te schaffen.

U kunt rechtstreeks op de site van het Turkse Ministerie van Toerisme de visums aanvragen. Houdt u er rekening mee dat u daar alleen met een credit card kunt betalen. De kosten van dit visum bedragen € 25,- per visum en u kunt hiervoor terecht op: www.evisa.gov.tr

Griekenland:

U dient in het bezit te zijn van Belgisch paspoort of Europese ID kaart dat bij terugkomst in België nog geldig is.

Bulgarije:

Reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch paspoort of Belgisch identiteitskaart dat nog tot na het verblijf geldig is.

Egypte:

Bij reizen naar Egypte dient het Belgische paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij terugkomst. U heeft een visum nodig dat u bij aankomst in Egypte kunt aanschaffen bij de reisleiding. De visumkosten en lokale heffingen bedragen €27,50 p.p. Indien u het visum niet aanschaft bij de reisleiding, dient u wel de lokale heffingen à €7,50 p.p. te voldoen aan te reisleiding.

Belgen kunnen ook met hun Belgische identiteitskaart reizen (deze dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij terugkomst in België) maar ze dienen ook nog twee extra pasfoto's mee te nemen.

Visum is ook bij aankomst in Egypte te kopen.

Tunesië:

U dient in het bezit te zijn van een Belgisch paspoort die bij terugkomst in België nog geldig is. Indien er een volledig verzorgde pakketreis via Corendon geboekt is volstaat een geldige identiteitskaart met pasfoto, echter een paspoort wordt aanbevolen.
VERTREKBELASTING TUNESIË: De Tunesische overheid heeft met ingang van 1 oktober 2014 een vertrekbelasting ingesteld van 30 Tunesische Dinar p.p. (€ 13,- p.p.). Dit bedrag dient u in Tunesische Dinar bij een loket op de luchthaven bij vertrek uit Tunesië te voldoen.

Noord Cyprus:

U dient in het bezit te zijn van een Belgisch paspoort of Europese ID kaart die bij terugkomst in België nog geldig moet zijn. U krijgt een visum bij aankomst die 3 maanden geldig is. Hiervoor hoeft u niet te betalen.

Spanje/Mallorca/Gran Canaria/Tenerife/Lanzarote/Fuerteventura:

Reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch paspoort (en of Belgische identiteitskaart) dat nog tot na het verblijf geldig is.

Portugal:

Reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch paspoort (en of Belgische identiteitskaart) dat nog tot na het verblijf geldig is.

Macedonië:

U dient in het bezit te zijn van een geldig Belgisch paspoort of een identiteitskaart.

Israël:

U dient in het bezit te zijn van een Belgisch paspoort dat na thuiskomst nog 6 maanden geldig is. Er moet minimaal 1 lege pagina zijn voor stempels/visa.

Marokko:

Bij een verblijf van maximaal 3 maanden dient u in het bezit te zijn van een Belgisch paspoort dat na thuiskomst nog geldig is.

Gambia:

Reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig Belgisch paspoort (of identiteitskaart) dat bij thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn en minimaal 1 lege visumpagina bevat. Er is geen visumplicht.

Curaçao:

U dient in het bezit de zijn van een geldig Belgisch paspoort dat tot na thuiskomst 6 maanden geldig is. Bij binnenkomst dient u een volledig ingevulde en ondertekende ED-kaart (een immigratiekaart) te overhandigen. Deze ontvangt u in het vliegtuig.

Jordanië:

U dient in het bezit te zijn van een Belgisch paspoort dat na thuiskomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Dubai/Verenigde Arabische Emiraten:

U dient in het bezit te zijn van een Belgisch paspoort dat na thuiskomst nog minstens 6 maanden geldig is. Er moet minimaal 1 lege pagina zijn voor stempels/visa.

Bali/Indonesië:

U dient in het bezit te zijn van een geldig Belgisch paspoort dat bij thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor een kort verblijf (tot maximaal 30 dagen) in Indonesië heeft u voor aankomst op Denpasar (Bali) en Jakarta geen toeristenvisum nodig. U krijgt bij aankomst een inreisstempel in uw paspoort. Verblijft u langer dan 30 dagen in Indonesië, dan is een visum vereist. Dit dient u ruim vóór aankomst in Indonesië te regelen. Wij adviseren u om direct na de boeking contact op te nemen met de betreffende overheidsinstantie voor actuele informatie over de benodigde termijn voor de visumaanvraag.

Heeft u een andere nationaliteit dan de Belgische, neemt u dan contact op met het consulaat of de ambassade van het betreffende land!

Voor overige nationaliteiten en voor de meest actuele informatie over visum en reisdocumenten raadpleeg Belgium.be.