veelgestelde vragen

Veel Gestelde Vragen

Uw vlucht
Vluchttijden
Online inchecken
Stoel reserveren
Ruimbagage
Medische bagage
Medicijnen
Rolstoel & Scootmobiel
Alleenreizende ouder
Rollator
Begeleiding op de luchthaven
Zwanger
Baby's & Kinderen
Huisdieren
Voorvoegsel en achternaam aan elkaar geschreven
Herbevestigen vlucht
Kofferlabels
Vliegangst

Baby's & Kinderen

Heeft een baby een eigen stoel?

Corendon (Dutch) Airlines

Een baby tot twee jaar heeft zowel op de heen- als terugvlucht geen eigen stoel. Gedurende beide vluchten moet de baby bij één van de ouders op schoot. Wordt uw baby tijdens uw vakantie (met een maximale verblijfsduur van twee weken) twee jaar, dan beschouwt Corendon (Dutch) Airlines het kind nog steeds als een baby. Op de terugvlucht heeft het kind dus geen eigen stoel en worden er geen extra kosten berekend. Wanneer u toch graag een eigen stoel (tegen betaling) voor uw baby wenst, is het mogelijk dit tijdens uw reservering (telefonisch) aan te geven. Tijdens de start en landing dient u de baby wel op schoot te nemen.

KLM

Reist u met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt KLM de baby zowel voor de heen- als terugreis als kind met een eigen stoel. Bij boeking via onze website wordt dit niet correct verwerkt. U dient dan ook rekening te houden met een prijscorrectie. Voor de juiste prijs neemt u contact op met het Contact Center.

Transavia

Reist u met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt Transavia de baby voor de terugvlucht als kind met een eigen stoel. Bij boeking via onze website wordt dit niet correct verwerkt. U dient dan ook rekening te houden met een prijscorrectie. Voor de juiste prijs neemt u contact op met het Contact Center.

Emirates

Reist u met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt Emirates de baby voor de terugvlucht als kind met een eigen stoel. Bij boeking via onze website wordt dit niet correct verwerkt. U dient dan ook rekening te houden met een prijscorrectie. Voor de juiste prijs neemt u contact op met het Contact Center.

Pegasus

Reist u met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt Pegasus de baby voor de terugvlucht als kind met een eigen stoel. Bij boeking via onze website wordt dit niet correct verwerkt. U dient dan ook rekening te houden met een prijscorrectie. Voor de juiste prijs neemt u contact op met het Contact Center.

AlMasria Universal Airlines

Reist u met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt AlMasria Universal Airlines de baby voor de terugvlucht als kind met een eigen stoel. Bij boeking via onze website wordt dit niet correct verwerkt. U dient dan ook rekening te houden met een prijscorrectie. Voor de juiste prijs neemt u contact op met het Contact Center

Heeft een baby bagagevrijdom?
Nee, een baby heeft geen bagagevrijdom.

Mag er een buggy of kinderwagen mee?
Het is mogelijk om gratis een buggy of kinderwagen mee te nemen en het hoognodige (lees; luiers, voeding etc.) voor tijdens de vlucht. Wanneer de buggy inklapbaar is, mag deze meegenomen worden tot aan de gate. Een kinderwagen of buggy die niet inklapbaar is moet worden afgegeven tijdens het inchecken.

Bij aankomst op de luchthaven ontvangt u de kinderwagen of buggy bij de bagageband voor afwijkende bagage. Let op: u krijgt deze dus niet bij de gate!

Kan de voeding voor mijn baby aan boord verwarmd worden?
Ja, babyvoeding kan aan boord van onze vluchten verwarmd worden.

Heeft een kind een eigen stoel?
Kinderen vanaf 2 jaar hebben een eigen stoel. .

Heeft een kind bagagevrijdom?
Bij vertrek vanaf een Belgische of Nederlandse luchthaven met Corendon (Dutch) Airlines en Transavia dient u ruimbagage bij te boeken. Kijkt u voor meer informatie op www.corendon.be/bagage .

Voor de vluchten naar Curaçao, uitgevoerd door KLM, is 20 kilo ruimbagage per kind in begrepen.

Mag een kind bij de nooduitgang zitten?
Nee, een kind mag vanwege de vliegveiligheid niet bij de nooduitgang zitten.

Zijn er speciale kindermaaltijden aan boord?
Nee, er worden geen speciale kindermaaltijden aan boord van onze vluchten geserveerd. Op onze chartervluchten (Corendon Airlines, Transavia, Pegasus etc.) is het mogelijk om á la carte (dus tegen betaling) eten en drinken te verkrijgen. Op de KLM vluchten naar Curaçao is het mogelijk om een kindermaaltijd aan te vragen. Dit kan telefonisch via ons callcenter op telefoonnummer 02-722 9494.

Mag een kind alleen reizen?
Het is mogelijk om uw kind in de leeftijd tussen 6 en 12 alleen te laten reizen, mits u voldoet aan een aantal voorwaarden.

1. Uw kind moet begeleid worden naar de luchthaven van vertrek door een volwassene. Dit altijd met toestemming van de ouders of legale voogden.
2. Deze volwassene dient ons grondpersoneel of de afhandelingsinstantie op de luchthaven van vertrek te voorzien van de benodigde reisdocumenten van het kind, een schriftelijk bewijs van vrijwaring en geldige legitimatie.
3. De kosten om uw kind alleen te laten reizen dienen op de luchthaven van vertrek voldaan te worden.

Mag een kind met waterpokken of andere kinderziektes reizen?
Nee, dit mag niet.