veelgestelde vragen

Veel Gestelde Vragen

Uw vlucht
Vluchttijden
Online inchecken
Stoel reserveren
Ruimbagage
Medische bagage
Medicijnen
Rolstoel & Scootmobiel
Alleenreizende ouder
Rollator
Begeleiding op de luchthaven
Zwanger
Baby's & Kinderen
Huisdieren
Voorvoegsel en achternaam aan elkaar geschreven
Herbevestigen vlucht
Kofferlabels
Vliegangst

Zwanger

Bij Corendon Airlines mag een zwangere vrouw tot 28 weken vliegen zonder verklaring. Vanaf 28 tot 36 weken (bij een meerling tot 32 weken) dient men in het bezit te zijn van een doktersverklaring. Deze verklaring dient opgesteld te worden door de behandelend arts of gynaecoloog van de passagier. Een verklaring van de verloskundige volstaat niet. De verklaring mag niet ouder zijn dan 1 maand, terug te rekenen vanaf de datum van terugreis. De verklaring is opgesteld in het Engels, bevestigd de goede gezondheid van de passagier en de vermoedelijke datum van bevalling.

De gezagvoerder van de vlucht kan en mag om een nieuwe doktersverklaring vragen en mag bij twijfel de passagier weigeren.

Bij Corendon Dutch Airlines zijn er een aantal extra regels die in de verklaring moeten staan: Aanstaande moeders die 30 doch niet langer dan 36 weken zwanger zijn, dienen in ieder geval te beschikken over een medische verklaring die niet ouder is dan zes dagen, terug te rekenen vanaf de datum van de vlucht. In de genoemde medische verklaring dient onder andere de vermoedelijke datum van bevalling te zijn opgenomen, alsmede een bevestiging dat de passagier in goede gezondheid verkeert en mag vliegen.

Zwangere vrouwen worden vanaf de 36ste week van hun zwangerschap mogen niet meer vliegen. Alle retourvluchten dienen dan ook voor de 35ste zwangerschapsweek te zijn gemaakt. Voor vrouwen die in verwachting zijn van een meerling geldt dat zij vanaf de 34ste week niet meer mogen vliegen.

Bij Transavia.com kunt u tot 36 weken vliegen zonder een medische verklaring, indien er geen complicaties zijn. Bij complicaties mag u vliegen tot 34 weken en heeft u een medische verklaring nodig.

Overige maatschappijen
Voor actuele informatie en voorwaarden van overige maatschappijen verwijzen wij u naar de website van de desbetreffende maatschappij.

Tip:
Maak meerdere kopieën van uw doktersverklaring.