Bij Corendon Airlines mag een zwangere vrouw tot 28 weken vliegen zonder verklaring. Vanaf 28 tot 36 weken (bij een meerling tot 32 weken) dient men in het bezit te zijn van een doktersverklaring. Deze verklaring dient opgesteld te worden door de behandelend arts of gynaecoloog van de passagier. Een verklaring van de verloskundige volstaat niet. De verklaring mag niet ouder zijn dan 1 maand, terug te rekenen vanaf de datum van terugreis. De verklaring is opgesteld in het Engels, bevestigd de goede gezondheid van de passagier en de vermoedelijke datum van bevalling.

De gezagvoerder van de vlucht kan en mag om een nieuwe doktersverklaring vragen en mag bij twijfel de passagier weigeren op de vlucht. Wij raden u aan meerdere fotokopieën van de medische verklaring bij u te hebben, omdat er bij de check-in en/of door het cabinepersoneel om gevraagd kan worden. Bent u langer dan 36 weken zwanger (bij meerlingen vanaf 32 weken) dan is het niet meer toegestaan te vliegen.

Belangrijk: u wordt geacht de informatie aangaande uw zwangerschap door te geven aan ons servicepersoneel bij de incheckbalie.

Bij Corendon Dutch Airlines mag u als aanstaande moeder tot 36 weken van uw zwangerschap zonder medische verklaring vliegen, mits de zwangerschap zonder complicaties verloopt. U moet wel een Indemnity Form (vrijwaringsverklaring) invullen en ondertekenen bij de check-in. Daarin staat dat Corendon Dutch Airlines niet aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele complicaties tijdens de reis.

Heeft u gedurende de periode tot 36 weken complicaties tijdens de zwangerschap, maar wilt u toch vliegen, dan moet u een medische verklaring meenemen die niet ouder mag zijn dan zes dagen, terug te rekenen vanaf de datum van de vlucht. In de genoemde medische verklaring dient naast de vermoedelijke datum van de bevalling een bevestiging te zijn opgenomen dat u in goede gezondheid verkeert en mag vliegen.

Vanaf 36 weken is het voor uw eigen gezondheid en die van de baby niet meer toegestaan te vliegen. De retourvlucht dient dan ook voor de 36ste zwangerschapsweek te zijn gemaakt, bent u in verwachting van een meerling, dan is het vanaf 32 weken niet meer toegestaan te vliegen.

Bij Transavia.com kunt u tot 36 weken vliegen zonder een medische verklaring, indien er geen complicaties zijn. Bij complicaties mag u vliegen tot 34 weken en heeft u een medische verklaring nodig.

Overige maatschappijen
Voor actuele informatie en voorwaarden van overige maatschappijen verwijzen wij u naar de website van de desbetreffende maatschappij.

Tip:
Maak meerdere kopieën van uw doktersverklaring.