veelgestelde vragen

Veel Gestelde Vragen

Uw vlucht
Vluchttijden
Online inchecken
Stoel reserveren
Ruimbagage
Medische bagage
Medicijnen
Rolstoel & Scootmobiel
Alleenreizende ouder
Rollator
Begeleiding op de luchthaven
Zwanger
Baby's & Kinderen
Huisdieren
Voorvoegsel en achternaam aan elkaar geschreven
Herbevestigen vlucht
Kofferlabels
Vliegangst

Huisdieren

Onderstaande geldt uitsluitend voor honden en katten, overige huisdieren zijn niet toegestaan aan boord.

Huisdieren in de cabine:
Er mogen op vluchten van Corendon (Dutch) Airlines maximaal 2 huisdieren in de cabine vervoerd worden, ervan uitgaande dat het gewicht van het huisdier inclusief kooi niet zwaarder is dan 5 kilo. Daarbij dient de kooi niet groter te zijn dan 55 X 40 X 20 CM en waterdicht. Aanvragen dienen minimaal 1 week van te voren ingediend te worden per mail (info@corendon.be) waarna wij moeten kijken of er geen toezeggingen gedaan zijn voor andere huisdieren. Voor elke vlucht moet u in het bezit zijn van een kooi voor het huisdier en een paspoort van het huisdier (voorzien van alle benodigde vaccinaties en andere gezondheidsinformatie over het huisdier). U betaalt de kosten (€ 20,- per enkele reis) op de luchthaven.

Huisdieren in het vrachtruim:
Op vluchten van Corendon (Dutch) Airlines kan er maximaal 1 huisdier in het ruim vervoerd worden. Aanvragen dienen minimaal 1 week van te voren ingediend te worden per mail (info@corendon.be) waarna wij moeten kijken of er geen toezegging is gedaan voor een ander huisdier. Voor elke vlucht zijn benodigd een kooi en het paspoort (voorzien van alle benodigde vaccinaties en andere gezondheidsinformatie over het huisdier). U betaalt de kosten (€ 40,- per enkele reis) op de luchthaven.

Blindegeleide-, hulp- en reddingshonden:
Deze speciaal getrainde hulphonden worden gratis vervoerd en de vervoersvoorwaarden zijn hier niet van toepassing. Wel verzoeken wij u door te geven dat u met een hulphond reist, opdat wij de luchtvaartmaatschappij op de hoogte kunnen stellen (info@corendon.be). Een hulphond kan in de cabine geplaatst worden. De vereisten zijn als volgt:
-De hond zal geen stoel bezet houden en zal geplaatst worden op een plaats waar deze geen overlast geeft aan andere passagiers.
-De hond zal niet geplaatst worden bij een nooduitgang.
-De hond moet een muilkorf dragen.
-De passagier moet in het bezit zijn van alle geldige gezondheidsdocumenten van zijn/haar hond.

Corendon (Dutch) Airlines is niet aansprakelijk voor verwondingen, verlies, ziekte of overlijden van het dier. Daarbij is Corendon (Dutch) Airlines, in het geval het dier de doorgang wordt geweigerd in andere landen, staten of territoria, ook niet aansprakelijk. Ook niet als dit vertragingen oplevert.

Overige maatschappijen:
Vliegt u met een andere maatschappij dan Corendon (Dutch) Airlines neemt u dan telefonisch contact op met ons callcenter via telefoonnummer 02 722 9494.