Voor het reserveren van een stoel berekenen de meeste luchtvaartmaatschappijen kosten. Deze kosten variëren per persoon per enkele reis, per stoelkeuze, bestemming en per luchtvaartmaatschappij.

Vlieg je met Corendon, Transavia, KLM of Turkish Airlines, dan kun je vooraf bij de betreffende luchtvaartmaatschappij stoelen reserveren.

Vlieg je met Brussels Airlines, dan kun je alleen vooraf stoelen reserveren voor de reguliere vluchten vanaf 24 uur voor vertrek naar Ibiza, Mallorca, Lanzarote, Gran Canaria en Tenerife. Je kunt geen stoelen reserveren voor chartervluchten naar Bulgarije.

Let op: vlieg je met een andere maatschappij zoals bijv. Vueling, Albastar, Almasria en BH Air, dan is het helaas niet mogelijk om vooraf stoelen te reserveren.

Corendon (Dutch) Airlines

Op elke Corendon vlucht is het mogelijk vooraf een stoelreservering te maken (vanaf zes weken tot vijf uur voor vertrek) via de website www.fly.corendon.com. Voor vluchten van en naar Curaçao, die uitgevoerd worden door Corendon, is het mogelijk om direct na boeking een stoelreservering te maken. Het tijdvak dat hierboven is aangegeven is op deze route niet van toepassing.
Wanneer je vooraf geen stoel reserveert, krijg je automatisch een stoel toegewezen. Je kan dit op de luchthaven niet meer wijzigen. Dit geldt voor alle CD-, XC en XR-vluchten met vertrek vanaf Amsterdam.

Transavia
Bij Transavia kun je vanaf 6 weken tot 30 uur voor vertrek tegen betaling een stoel reserveren met jouw 7-cijferig reserveringsnummer van Corendon. Wil je een stoel reserveren? Klik dan hier.

TUI fly

Bij TUI fly kun je vanaf 30 dagen tot 48 uur voor vertrek tegen betaling je stoel reserveren. Voor verre bestemmingen (langeafstandsvluchten*) kan je tot 74 uur voor vertrek je stoel reserveren. Als je geen stoel wilt reserveren, dan wordt er automatisch een stoel toegewezen. Klik hier om een stoel bij TUI fly te reserveren.

KLM
Wanneer je met KLM vliegt, ontvang je na boeking je KLM boekingscode.
Deze code vind je terug op Mijn Corendon. Hiermee kun je direct voor je heen- en terugvlucht, tegen betaling, een stoelnummer reserveren  of wijzigen voor de heen- en terugvlucht.

Open de website van KLM, kies voor “Mijn reis” en “Met mijn boekingscode”. Wanneer het je niet lukt om een stoelnummer online te reserveren, betekent dit dat KLM de nog beschikbare zitplaatsen uitsluitend tijdens de online check-in (vanaf dertig uur voor vertrek) of op de luchthaven vrijgeeft. Wanneer je een upgrade wenst naar Economy Comfort, met meer beenruimte en een verder naar achteren verstelbare stoelleuning, dan kun je dit direct boeken via de KLM website met je KLM boekingscode.

Turkish Airlines
Vlieg je met Turkish Airlines, dan ontvang je 1 week voor vertrek je boekingscode. Hiermee kun je vanaf 1 week tot 24 uur voor vertrek voor je heen- en terugvlucht tegen betaling een stoelnummer reserveren.
Ga naar de website van Turkish Airlines en kies voor ‘Check-In/Manage booking’. Wanneer het je niet lukt om in te loggen, dan kan dit komen doordat er meerdere passagiers met dezelfde voor-/achternaam op de vlucht zitten. Het is dan alleen mogelijk om op de luchthaven een stoelvoorkeur door te geven en in te checken.
Wanneer je met kinderen reist, kun je deze alléén op de luchthaven inchecken. Vanwege veiligheidsoverwegingen is dit helaas online niet mogelijk.

Brussels Airlines
Bij Brussels Airlines kun je vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek stoelen reserveren. Ga hiervoor naar de website: www.brusselsairlines.com
Klik op de homepage op Online Check In en selecteer de luchthaven van vertrek.
Bij ‘Enter booking reference or e-ticket number’ voer je het Corendon reserveringsnummer in.
Vervolgens vul je je achternaam in.
Op de volgende pagina kun je meerdere personen toevoegen en de stoelen selecteren.

Emirates
Reis je met Emirates naar Dubai dan ontvang je 1 week voor vertrek een nieuwe boekingsbevestiging voorzien van de boekingscode van Emirates. Hiermee kun je tegen betaling stoelen reserveren via de website van Emirates met je boekingscode. De premium economy is nog niet beschikbaar op de route Amsterdam – Dubai v.v.

Online inchecken is mogelijk 48 uur voor vertrek van de vlucht.

Mocht de check-in niet lukken dan kan dit komen omdat je met jonge kinderen reist. In dit geval ben je namelijk verplicht de check-in via het grondpersoneel te laten uitvoeren.