Banjul

Vakantie Banjul, West Gambia, Gambia

Vakantie Banjul - Bezoek de kleinste hoofdstad van Afrika!

De vakantiebestemming Banjul is de hoofdstad van Gambia en is een van de kleinste hoofdsteden in Afrika. Banjul ligt op een schiereiland aan de mond van de Gambia Rivier. Het is een klein, rustig stadje waar u de sfeer van het oude Afrika nog echt kunt proeven. De bekende Albert Market is levendig, kleurrijk en chaotisch. Vlakbij vindt u het MacCarthy-plein met het oorlogsmonument en de fontein. Wilt u ook een bezoek brengen aan de kleinste hoofdstad van Afrika, boek dan een vakantie naar Banjul via Corendon.

Een Goedkope vakantie naar Banjul

Gambia is voor veel mensen niet de eerste bestemming waaraan je denkt voor een zon-, zee- en strandvakantie. Toch is het vooral in de wintermaanden zeer goed vertoeven in dit prachtige Afrikaanse land. Op een kleine zes uurtjes vliegen vindt u een zonzekere bestemming met dagelijks een gemiddelde temperatuur van 32 graden.

Daarnaast is Gambia een zeer voordelige bestemming. Niet alleen Corendon biedt u een goedkope vakantie naar Banjul, ook het lokale prijsniveau is zeer aantrekkelijk voor toeristen.

Ontspanning

Met haar rijke geschiedenis, eeuwenoude Afrikaanse cultuur en kleurrijke flora en fauna biedt een goedkope vakantie Banjul voor ieder wat wils. Je kunt genieten en heerlijk tot rust komen op een van de kilometerslange witte zandstranden of een kijkje nemen in de jungle dieper landinwaarts.

Banjul vakantie plaatsinformatie

Klimaat

Net zoals in de rest van Gambia kent Banjul een tropisch savanneklimaat. De natte periode van dit klimaat duurt ongeveer van half juni tot half oktober. Juli, augustus en september zijn de natste maanden in Gambia. De helft van alle regen valt in augustus. Het droge seizoen duurt ongeveer van half oktober tot half juni, wat een vakantie naar Banjul een perfecte bestemming maakt om de koude winter van Nederland te ontvluchten! Bekijk onze uitgebreide informatie over het klimaat van gambia.

Taal

De officiële taal in Gambia is Engels. In deze taal wordt ook op scholen onderwezen. Omdat de bevolking van Gambia afkomstig is van vele volkeren, met ieder hun eigen cultuur en taal, leven er in Gambia ongeveer vijftien verschillende stammen die ongeveer 30 verschillende talen spreken.

Hotels en Appartementen in Banjul

Voor uw vakantie in Banjul biedt Corendon u een goed all inclusive hotel direct aan de kust. De accommodaties wordt met grote zorg gekozen om uw vakantie zo aangenaam mogelijk te maken. Bij de selectie van de accommodatie wordt aandachtig gekeken naar de ligging ten opzichte van restaurants, stranden en eventuele stadscentra.

lees meer

Gambia - West Gambia - Banjul

Sorteren op:

Vakantie Banjul, West Gambia, Gambia

7,6Gem cijfer, 30 beoordelingen
va. 832Goedkoopste prijs, 1 aanbiedingen
Gambia / West Gambia / Banjul
Laico Atlantic
All Inclusive - Hotel
 • wi-fi
 • aanrader
 • familie
 • all in
 • 06:15
 • 00:40
 • mrt 35°C
Laico Atlantic
 • Populair hotel
 • Winnaar Hotel of the year award
 • Een Beautysalon
 • Verblijf op basis van All Inclusive
7.5
Goed33 beoordelingen
26 mrt 2018 (ma) 8 dagen (7 nachten) vanaf Amsterdam
va. 784
Laico Atlantic
"fijne vakantie gehad" (7.7) John Jansen
"Goede vakantie ,prima weer , aardige mensen." (6.0) Johannes Vanderwal
Vergelijk
 
Naar boven