Israël

Vakantie Israël: het fascinerende Heilige Land

Er zijn maar weinig vakantieplekken op aarde die zo fascinerend zijn als Israël. De weelderige groene bergen, de overblijfselen uit de oudheid, het heilige Jeruzalem en de hete woestijnen herbergen een intrigerende eeuwenoude geschiedenis. Israël biedt talloze vakantiemogelijkheden. Kom tot rust in de zonovergoten badplaats Eilat, waar u verkoeling vindt aan het heldere water van de Rode Zee. Of kies voor een onvergetelijke rondreis door Israël. Laat u meevoeren langs indrukwekkende historische plekken uit de Bijbelse geschiedenis en neem de oude verhalen met uw eigen zintuigen waar. Boek nu uw vakantie naar Israël bij Corendon en maak de reis van uw leven!

Goedkope vakantie Israël

Israël is een klein, maar wonderbaarlijk vakantieland vol tegenstellingen dat op de kruising van Europa, Azië en Afrika ligt. U vindt er besneeuwde bergtoppen en vruchtbare akkers, maar ook hete woestijnen met enorme kraters en weelderige oases. De badplaats Eilat staat bekend om de prachtige zandstranden aan de Rode Zee. Hier zijn ook alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke vakantie. Er hangt een heel prettige open sfeer, de zon schijnt zowat iedere dag en aan en in het water van de Golf van Akaba is het goed vertoeven. Wanneer de zon ’s avonds achter de rotsachtige bergen van buurland Jordanië verdwijnt, komt de badplaats tot leven. De stad staat bekend om zijn bruisende nachtleven en trendy plekken waar u de hele avond kunt feesten.

Israël vakantie informatie

Weer Israël

Israël heeft lange, warme en droge zomers (april - oktober) en over het algemeen milde winters (november - maart). Er is relatief veel regenval in het noorden en midden van het land, terwijl het in de Negev woestijn zelden en in het uiterst zuidelijke Eilat aan de Golf van Akaba bijna nooit regent.

Bezienswaardigheden Israël

Voor elk wat wils
Israël biedt voor ieder wat wils. In dit prachtige land is het mogelijk om diverse jeepsafari’s of kameel- en wandeltochten door de woestijn te maken. Verder kunt u een bezoekje brengen aan de Dode Zee om u daarna tientallen jaren jonger te voelen. Het zonovergoten Eilat biedt u vele mooie stranden, watersportmogelijkheden en de beste duikplekken ter wereld. Of ontdek het kosmopolitische Tel Aviv. Hier kunt u ’s avonds lekker flaneren op de boulevard en genieten van het mooie strand, het bruisende uitgaansleven en de vele parken, winkelcentra en musea.

Dobberen in de Dode Zee
Ervaar tijdens uw vakantie in Israël zelf de genezende en revitaliserende werking van de Dode Zee. Het mineraalrijke water zou een heilzame werking hebben. Eigenlijk is de Dode Zee geen zee, maar een groot meer dat ruim vierhonderd meter onder de zeespiegel ligt. Daarmee is het de laagste plek op aarde. Bovendien is het de meest zoute ‘zee’ ter wereld: het water bevat ongeveer tien keer meer zout dan gewoon zeewater. Door de lage ligging van de Dode Zee verdampt het grootste deel van het instromende water. De heilzame mineralen blijven achter. Het meer bevat zo’n hoge zoutconcentratie dat er geen dieren of planten in kunnen leven. Maar u kunt hierdoor wel op het water blijven drijven!

Hotels en appartementen in Israël

Bij Corendon heeft u de keuze uit diverse comfortabele accommodaties in Israël die allemaal met de grote zorg zijn geselecteerd om uw vakantie Israël zo aangenaam mogelijk te maken. Bij de keuze selectie wordt onder andere gelet op de ligging ten opzichte van stranden, eetgelegenheden en eventuele stadscentra.

lees meer
  • kaart
  • Vluchtinfo

Israël

7,9Gem cijfer, 437 beoordelingen

Voor de door u gekozen criteria hebben we helaas geen mogelijkheden. Tip: u kunt een of meerdere criteria verwijderen om toch mogelijkheden te vinden.

Naar boven