Klimaat en temperatuur in Spanje - Het weer in Spanje

Klimaat en temperatuur in Spanje - Het weer in Spanje

Klimaat en temperatuur in Spanje - Wat is het weer in Spanje?

Gaat u op vakantie naar Spanje, dan wilt u natuurlijk weten wat de beste reisperiode is. Spanje is een groot land met enkele eilanden, dus het weer kan verschillen. Dit bekende vakantieland is voornamelijk geliefd vanwege het heerlijke klimaat en natuurlijk de kust in het oosten van het land. Jaarlijks komen hier vele toeristen op af om te genieten van een relaxte vakantie aan zee. Benieuwd naar de beste vakantieperiode voor u? Bekijk dan onderstaande grafieken. Zo kunt u direct zien wat de gemiddelde temperatuur van een aantal Spaanse regio’s en eilanden is.

Actuele weersverwachting Spanje

Gaat u binnenkort op vakantie naar Spanje? Check dan hieronder het actuele weerbericht.

SIDE WEER

Klimaat Spanje in de zomermaanden

Voor een zonovergoten vakantie moet u in de zomermaanden naar Spanje. U geniet dan van een uitstekende mix van hoogoplopende temperaturen, lange zandstranden en mooie resorts aan de kust. Augustus is over het algemeen de warmste maand van het jaar met een gemiddelde temperatuur van 29 graden aan de Costa Blanca. Perfect voor een zon-, zee- en strandvakantie dus! Op de Spaanse eilanden Mallorca en Ibiza heeft u deze maand 13 uur zon per dag terwijl er slechts 11 millimeter neerslag valt. Voor de nodige verkoeling springt u de zee in, die is dan nog een prima 26 graden.

Houdt u meer van mildere temperaturen? Kies dan voor een vakantie in september. Op het Spaanse vasteland liggen de temperaturen dan tussen de 19 en 28 graden aan de Costa de la Luz. In deze periode neemt wel de neerslagkans toe, er valt gemiddeld meer neerslag dan in de zomermaanden. Op Mallorca moet u rekening houden met zo’n 52 millimeter regen. Een drogere maand is mei. Uitstekend voor een droge, maar zonnige vakantie aan de Costa del Sol. Hier valt ongeveer 23 millimeter neerslag en geniet u van 8 zonuren per dag.

Klimaat Spanje in de wintermaanden

Het vasteland is een uitermate populaire winterzonbestemming onder veel vakantiegangers, maar toch is de winter de koudste en natste periode van Spanje. U moet dus rekening houden met een verhoogde neerslagkans. Aan de Costa del Sol valt in de wintermaanden al gauw 115 millimeter neerslag. December is het minst zonnig met slechts 4 uur zon per dag aan de Costa Brava. Er zijn gelukkig ook drogere regio’s. Er valt in november bijvoorbeeld maar 42 millimeter neerslag aan de Costa Blanca.

Houdt dit in dat u tijdens de winter niet kunt genieten van een vakantie in Spanje? Nee hoor, dit vakantieland is juist een heerlijke bestemming tijdens het najaar en in de winter. In oktober geniet u zelfs nog van de warmte door de zomermaanden die net ten einde zijn gekomen. De Costa del Sol kent dan ook nog temperaturen van 14 tot 25 graden, dé reden dat deze regio geliefd is onder overwinteraars. Andere geschikte winterzonbestemmingen zijn natuurlijk de Canarische Eilanden.

Beste reistijd Spanje

Wat is de beste reistijd om een vakantie naar Spanje te boeken?

Genoeg zonuren en warme temperaturen vindt u in Spanje, vooral tijdens de zomermaanden. De warmste maanden zijn juli en augustus. Dit zijn ook direct de zonnigste maanden. Aan de Costa Blanca wordt het zo 32 graden. Gaat u liever in het voorjaar weg, dan kunt u het beste kiezen voor de maand mei. Deze droge maand kent een gemiddelde temperatuur van 23 graden. Heerlijk om het land te ontdekken. Ook in oktober profiteert u nog van hoge temperaturen, maar ze zonintensiteit neemt af en de neerslagkans neemt toe. Ibiza is een goede locatie voor een zonvakantie in oktober met slechts 8 millimeter neerslag en temperaturen van 21 graden. In de wintermaanden kiezen de meeste toeristen voor de Canarische Eilanden vanwege de aangename temperaturen en de vele zonnestralen.

klimaat-spanje

Gemiddelde temperatuur Gran Canaria:

Gemiddelde temperatuur Costa del Sol:

Gemiddelde temperatuur Mallorca: