Albir

Vakantie Albir, Costa Blanca, Spanje

Prachtige stranden en mooi achterland: vakantie Albir

Wilt u in alle rust zonnen, dan bent u in Albir, de sfeervolle kustwijk van Alfaz del Pi, op de juiste plek. Het kleinschalige kustplaatsje ligt tussen het bovenop de heuvel gelegen stadje Altea en de bruisende badplaats Benidorm. Het is heerlijk toeven aan het langgerekte strand in de azuurblauwe baai. Voor het nodige vermaak zorgen de fraaie wandelboulevard en de hoofdstraat met talrijke winkels, mooie boetiekjes, restaurants en gezellige terrassen. Op de boulevard vind je zelfs een heuse 'Walk of Fame' waar bekende Spaanse acteurs en actrices een eigen tegel hebben. Zin in wat meer drukte en bedrijvigheid? Pak dan de bus naar de op enkele kilometers afstand gelegen badplaatsen Benidorm of Altea.

Goedkope vakantie Albir

Het strand van Albir, Playa de Racó de l’Albir, ligt heerlijk beschut in de baai van Altea en bestaat gedeeltelijk uit kiezelstrand en een klein gedeelte uit zand. Het Blauwe Vlag-strand is met het ondiepe water ideaal voor een gezinsvakantie. De sfeer is lekker gemoedelijk en relaxed. Je kunt hier prima windsurfen, parasailen en waterskiën. Na een zonovergoten dag aan het strand is het tijd voor een hapje eten op een van de gezellige terrasjes op de met palmen omzoomde boulevard. Uitgaan kan op de terrassen en in de cafés en bars rond de hoofdstraat.

Bestemmingsinformatie

Weer Albir

Albir heeft een heerlijk klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur is ca. 19 °C met warme zomers en milde winters. In de warmste zomermaanden tikt de thermometer gemakkelijk 31 graden aan. Het zeewater biedt dan met 24 tot 26 graden een heerlijke verkoeling. En wat denkt u van het voor- en najaar? Ook dan is het in Albir heerlijk vertoeven.

Bezienswaardigheden en activiteiten Albir

Ontdek het mooie achterland van Albir. Maak bijvoorbeeld een uitstapje naar de 'Les Fonts de l'Algar'. Verscholen tussen groene heuvels en tropische vegetatie vindt u hier mooie watervallen en waterbassins. Via een 1,5 kilometer lang wandelpad kunt u een route volgen langs de waterval. En krijgt u het te warm, koel dan lekker af in een van de heldere meertjes die u tijdens uw wandeling tegenkomt. De kids doet u een groot plezier met een bezoek aan een van de themaparken rondom Benidorm, zoals pretpark Terra Mitica, waterpark Aqualandia of Mundomar, een dierentuin speciaal gericht op zeedieren en vogels en enkele zoogdieren.

Hotels en/of appartementen in Albir

Corendon biedt u een fijn aanbod aan accommodaties, om uw vakantie in Calpe zo aangenaam mogelijk te maken. Uw accommodatie is met grote zorg geselecteerd en hierbij is onder andere gelet op faciliteiten en de ligging ten opzichte van stranden en eetgelegenheden.

lees meer

Spanje - Costa Blanca - Albir

7,7Gem cijfer, 141 beoordelingen
va. 374Goedkoopste prijs, 0 aanbiedingen

Voor de door u gekozen criteria hebben we helaas geen mogelijkheden. Tip: u kunt een of meerdere criteria verwijderen om toch mogelijkheden te vinden.

Naar boven