Duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme

Corendon Duurzaam

Corendon gaat voor duurzaam!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in het algemeen en duurzaam toeristisch ondernemen (DTO) in het bijzonder, betekent dat wij als onderneming, naast het streven naar winst en continuïteit, rekening houden met de effecten van onze activiteiten op het milieu en de menselijke aspecten. Wij dragen de verantwoordelijkheid voor de gevolgen die voortvloeien uit de beslissingen die wij nemen, die van invloed zijn op de leefgemeenschap en –omgeving op onze bestemmingen.

Wie reist er niet. Toerisme is wereldwijd één van de grootste en snelst groeiende industrieën en daarmee ’s werelds grootste werkgever. Wij realiseren ons dat toerisme een belangrijke rol speelt in de economie en dat toerisme een zeer belangrijke bron van inkomsten en werkgelegenheid is.

Het is in ieders belang dat wij als reisorganisatie aantrekkelijke bestemmingen kunnen blijven aanbieden aan u als vakantieganger. Reizen betekent ook rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur. Houden we daadwerkelijk rekening met deze zaken en reizen we verantwoord, blijft reizen ook in de toekomst mogelijk. Corendon Vliegvakanties wordt milieubewuster en iedere dag opnieuw proberen we dat ook naar onze klanten uit te stralen en te communiceren. Nieuwe ontwikkelingen kunt u volgen via deze website

Wij als reisorganisatie kunnen dat niet alleen doen maar hebben de hulp en samenwerking van onze klanten nodig, samen staan we veel sterker om de toekomst van het milieu veilig te stellen.

Toerisme is en blijft voortdurend in ontwikkeling, dit betekent dat wij als reisorganisatie op gezette tijden ons beleid op het gebied van duurzaam toeristisch ondernemen evalueren en daar waar nodig zullen aanscherpen.

Bomenverkoop/CO2 compensatie

Corendon Vliegvakanties neemt haar verantwoordelijkheid op milieu uiterst serieus en biedt aan haar klanten een unieke mogelijkheid om zelf tegen LOW COST prijs ook een steentje (lees: boompje) bij te dragen. Gemotoriseerd vakantievervoer maakt grotendeels gebruik van fossiele brandstoffen. Vliegtuigen verbruiken kerosine, auto’s en touringcars benzine, dieselolie of gas. Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft grote gevolgen voor het milieu.

De uitstoot van kooldioxide (CO2) en andere broeikasgassen zoals methaan draagt bij tot het broeikaseffect. Dit leidt tot klimaatverandering: opwarming van de aarde, stijging van de zeespiegel. Het vliegtuig is hét vervoermiddel voor verre vakanties. Vliegtuigen verbruiken veel energie, omdat een zwaar gewicht urenlang over grote afstanden in de lucht moet worden voortbewogen. De CO2-uitstoot van vliegtuigen is niet het enige effect van luchtvaart op het klimaat. Onder andere door de grote hoogte waarop wordt gevlogen ontstaan contrails (condensstrepen) en allerlei chemische reacties in de atmosfeer die leiden tot een extra opwarming van het klimaat.

De afgelopen 10 jaar hebben wij zeer veel passagiers per vliegtuig vervoerd naar de vele vakantiebestemmingen rond de Middellandse Zee maar met name naar Turkije. Dat heeft natuurlijk geleid tot een hoge CO2 uitstoot. Turkije zelf kamt met een groot natuur probleem, bodemerosie.

In samenwerking met de Turkse Stichting TEMA, die overigens ook actief is in Nederland, hebben wij in de directe omgeving van Antalya een bos aangelegd met maar liefst 15.000 bomen jonge aanplant op een oppervlakte van 10 hectare of te wel ter grootte van 13,3 voetbalvelden! Hiervan bieden wij 5.000 boompjes aan onze klanten aan die tegen LOW COST prijs hun eigen vakantievlucht CO2 kunnen compenseren. De eerste drie jaar zorgen wij voor het onderhoud en bewatering van de aanplant, na 3 jaar kunnen de bomen immers in eigen onderhoud voorzien.

Bomen dragen ook bij tegen het verschijnsel van bodemerosie; door de aanschaf van de bomen slaat u twee vliegen in een klap, u compenseert de nadelige gevolgen van uw vlucht en u draagt bij aan het tegengaan van de bodemerosie in Turkije. Eens per maand stuurt de stichting TEMA per e mail aan de kopers het certificaat, per e mail, dat is natuurlijk wel zo milieuvriendelijk!

Een cijfervoorbeeld, een retour vlucht Amsterdam/Antalya wordt CO2 gecompenseerd en dus neutraal gemaakt door slechts 2 bomen.

CO2

Corendon Vliegvakanties maakt voornamelijk gebruik van de toestellen van Corendon Airlines en Corendon Dutch Airlines. 90% van de vloot bestaat ondertussen uit het type Boeing 737-800 met winglets (opstaande vleugeleindes), die tot de zuinigste types vliegtuigen behoren. De andere maatschappijen als Transavia.com en Peasus Airlines, die ook vluchten voor Corendon Vliegvakanties uitvoeren, beschikken over dit type toestel. Op deze manier proberen wij de uitstoot per passagier tot een minimum te beperken. Doordat er met hele zuinige toestellen wordt gevlogen is de uitstoot per vlucht moeilijk verder te reduceren.

Zie meer

Afval

Iedereen produceert dagelijks afval. De hoeveelheid afval die we produceren kan er toe leiden dat we in de toekomst voor grote problemen komen te staan. Door bewust met het afval om te gaan en door het afval te scheiden, kunnen we proberen de afvalstroom onder controle te houden en er zelfs iets positiefs uit te krijgen.

Op het kantoor van Corendon Vliegvakanties wordt het afval gescheiden en apart aangeleverd aan onze afval verwerker. Glas, papier, chemisch en restafval wordt apart verzameld. Ook stimuleert Corendon Vliegvakanties het gebruik van glazen en mokken in plaats van bekertjes voor de dagelijkse koffie en thee. Voor de lunch wordt er gekookt door een kok en wordt er geen gebruik gemaakt van allerlei portie-verpakkingen die relatief veel verpakkingsmateriaal (=afval) produceren. Ook kunnen de medewerkers gebruik maken van een waterkoeler, die gewoon aangesloten is op de waterleiding. Op die manier kunnen waterflesjes continue hergebruikt worden en helpen we de afvalberg een beetje te verminderen.

Aan boord van Corendon Dutch Airlines maakt men sinds kort gebruik van lades in de trolleys, die gemaakt zijn van gerecycled kunststof. Op die manier wordt het afval op een verantwoorde manier hergebruikt. De lades zijn bovendien lichter, hetgeen een gunstig efeect heeft op het kerosineverbruik.

Energie

Zoals bij elk berijf wordt er bij Corendon Vliegvakanties ook gebruik gemaakt van gas en electriciteit. Omdat wij ons bewust zijn van de gevolgen hiervan op het milieu hebben wij een actief beleid het energieverbruik te beperken. Zo wordt er appartuur aangeschaft dat energiezuinig is en voorzien is van een energielabel. Ook wordt er verantwoord omgegaan met de airco, de verlichting en de verwarming in het pand.

Zie meer

Papier

Brochure
Traditioneel brengen touroperators twee keer per jaar een vakantiebrochure uit. In de brochure wordt het programma van de touroperator gepresenteerd en de potentiele klanten kunnen naar hartenlust bladeren in de brochures. Met de komst van het internet is deze trend een beetje aan het veranderen. Steeds meer mensen zoeken hun vakantie uit op internet en boeken via een website.

Deze verandering heeft als bijkomend voordeel dat er steeds minder reisgidsen nodig zijn en het milieu hiermee minder belast wordt. Drukte Corendon Vliegvakanties voor zomer 2012 nog 200.000 gidsen, voor zomer van 2013 zijn er nog maar 120.000 gidsen gedrukt, ofwel een afname van 40% bij een groeiend aantal passagiers. Voor zomer 2014 wordt gekeken of we af kunnen met nog minder gidsen of op een andere wijze de klanten gaan informeren over onze producten. Dit zou een verdere besparing van papier opleveren. Wat betreft de wintergids is er besloten om van 120.000 stuks in de winter van 2012/2013 naar 0 (nul) stuks in de winter van 2013/2014 te gaan. Wel zal er een andere vorm van uiting komen, die er voor zorgt dat het papierverbruik met 75-80% zal verminderen.

Zie meer

Water

Aan boord bij Corendon Dutch Airlines wordt alleen water aangeboden dat duurzaam is en dat bijdraagt aan betere leefomstandigheden in de derde wereld. Het is water van Stichting Helder Water, waarvan de netto winst voor de volle 100% naar waterputten in de Derde Wereld gaat. Door de aanschaf van een flesje water aan boord draagt u een steentje bij voor de bouw van een waterput in de derde wereld. Voor meer informatie kunt u kijken op www.stichtinghelderwater.nl

Tips voor de reiziger

Als vakantieganger kun je, waar je ook naar toe gaat, eenvoudig een steentje bijdragen

 • Heeft u de reisgidsen uit? Breng de puntgave gidsen dan terug naar het reisbureau bij u in de buurt.
 • Ga buiten de vaste vakanties op reis en geniet van rust, ruimte, minder drukte en minder files in voor- of naseizoen.
 • U bepaalt natuurlijk zelf hoe u op vakantie gaat. Maar met het openbaar vervoer naar de luchthaven is een milieuvriendelijke keuze en wel zo makkelijk.
 • Reis CO2 neutraal en compenseer uw verbruik. Dit kunt u al doen door voor € 2,50 een boom te kopen op onze website.
 • Schoon water is een kostbaar bezit. Op veel vakantiebestemmingen, ook in Europa, is een gebrek aan water. Ga er zuinig mee om en neem een douche in plaats van een bad.
 • Voel u thuis op vakantie en bespaar ook daar elektriciteit. Zet de airco niet zo hard en doe licht, televisie en radio uit als u uw accommodatie verlaat.
 • Souvenirs die gemaakt zijn van dieren (bijv. koraal) of -gedroogde- planten (bijv. cactussen), mogen niet worden ingevoerd en zijn dus taboe. Laat dieren, planten en koraal met rust in hun natuurlijke omgeving. U kunt meer informatie vinden op www.wnf.nl (Wereldnatuurfonds), www.ifaw.org (IFAW) of www.iucn.nl (IUCN).
 • Shop in lokale winkels en geef zo een impuls aan werkgelegenheid en verdiensten ter plaatse.
 • Respecteer gewoonten en gebruiken van de plaatselijke bevolking, pas waar nodig uw kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.
 • Op veel plaatsen is het mogelijk om in nauw contact te komen met dieren. Denk aan olifantenritjes of knuffelen met roofdieren zoals tijger- of leeuwenwelpen. Hoewel verleidelijk gaat hier vaak veel dierenleed achter schuil en wij roepen daarom dan ook op om hier voorzichtig mee te zijn. U kunt meer informatie vinden op www.knuffelfarms.nl (stichting SPOTS) of www.worldanimalprotection.nl/ (World Animal Protection).

Sorteren op:
Turkije / Egeische kust / Marmaris / Icmeler
Mirage World
All Inclusive - Hotel
 • wi-fi
 • kids
 • familie
 • all in
 • wellness
 • 03:30
 • okt 25°C
Mirage World
 • Vlak bij het strand
 • Zwembad met glijbanen
 • Een heerlijk Spa Center
7.1
Voldoende/goed30 beoordelingen
15 okt 2019 (di) 8 dagen (7 nachten) vanaf Brussel
va. 477
Mirage World
"Soms goeden wifi soms minder" (9.7) Erik Debruin
"Soms goeden wifi soms minder" (9.7) Erik Debruin
Vergelijk
 
Turkije / Turkse Riviera / Antalya / Lara
Grand Park Lara
All Inclusive - Hotel
 • wi-fi
 • kids
 • aanrader
 • familie
 • all in
 • wellness
 • 03:45
 • 00:20
 • dec 17°C
Grand Park Lara
 • Aquapark met 4 glijbanen
 • Entertainment voor jong en oud
 • Zeer ruime kamers voor families
8.5
Aanrader440 beoordelingen
9 dec 2019 (ma) 8 dagen (7 nachten) vanaf Maastricht
van 355 -6% va. 335
Grand Park Lara
"Genoten " (10.0)
"Goed hotel, tevreden over alles. " (10.0)
30 recente boekingen
Vergelijk
 
Turkije / Turkse Riviera / Antalya / Lara
Miracle Resort
Ultra All Inclusive - Hotel
 • wi-fi
 • kids
 • aanrader
 • familie
 • all in
 • wellness
 • 03:45
 • 00:20
 • dec 17°C
Miracle Resort
 • Zeer populair hotel aan de Lara-strook
 • Volop activiteiten voor kinderen
 • Winnaar Hotel of the year award
 • Direct aan het strand
8.7
Aanrader247 beoordelingen
9 dec 2019 (ma) 8 dagen (7 nachten) vanaf Maastricht
van 395 -6% va. 375
Miracle Resort
"Ultiem in de watten" (10.0) Johanna Pieper
"Super Hotel echt waar." (10.0) Ahmed Laghbali
5 recente boekingen
Vergelijk
 
Turkije / Turkse Riviera / Antalya / Lara
Saturn Palace
Ultra All Inclusive - Hotel
 • wi-fi
 • kids
 • familie
 • all in
 • wellness
 • 03:45
 • 00:20
 • nov 22°C
Saturn Palace
 • Al jarenlang een topper in ons aanbod
 • Aquapark met glijbanen, miniclub, speeltuin
 • Uitgebreid Animatieprogramma
 • Winnaar Hotel of the year award
8.7
Aanrader133 beoordelingen
23 nov 2019 (za) 8 dagen (7 nachten) vanaf Brussel
van 486 -14% va. 422
Saturn Palace
"erg goed hotel" (10.0)
"super service en een geweldige hotel" (10.0)
Vergelijk
 
Turkije / Egeische kust / Bodrum / Turgutreis
Grand Park Bodrum
Ultra All Inclusive - Hotel
 • wi-fi
 • kids
 • familie
 • all in
 • wellness
 • 03:30
 • 01:10
 • jun 28°C
Grand Park Bodrum
 • Rustig gelegen en direct aan het strand
 • Meerdere zwembaden en glijbanen
 • Winnaar Hotel of the year award
8.1
Zeer goed97 beoordelingen
18 jun 2019 (di) 8 dagen (7 nachten) vanaf Brussel
van 664 -40% va. 399
Grand Park Bodrum
"We hebben een super week gehad, Was echt te kort !" (10.0) Astrid Vandermolen
"Fantastische vakantie gehad" (10.0) Marieke Rekveld
20 recente boekingen
Vergelijk
 
Turkije / Turkse Riviera / Antalya / Lara
Titanic Beach Resort
Ultra All Inclusive - Hotel
 • wi-fi
 • kids
 • aanrader
 • familie
 • all in
 • wellness
 • 03:45
 • 00:20
 • dec 17°C
Titanic Beach Resort
 • Direct aan het prachtige zandstrand van Lara
 • Heerlijk eten in de à-la-carterestaurants
 • Al jarenlang zeer populair
8.9
Aanrader94 beoordelingen
9 dec 2019 (ma) 8 dagen (7 nachten) vanaf Maastricht
van 414 -5% va. 394
Titanic Beach Resort
"Goede hotel " (10.0)
"mooie vakantie" (10.0) Johan Hassink
3 recente boekingen
Nog 2 kamer(s) beschikbaar
Vergelijk
 
Turkije / Turkse Riviera / Antalya / Lara
Fame Residence Lara & Spa
All Inclusive - Hotel
 • wi-fi
 • kids
 • familie
 • all in
 • wellness
 • 03:45
 • 00:20
 • dec 17°C
Fame Residence Lara & Spa
 • Geheel gerenoveerd!
 • Direct aan het privéstrand
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Miniclub voor de kids
8.5
Aanrader107 beoordelingen
9 dec 2019 (ma) 8 dagen (7 nachten) vanaf Maastricht
van 407 -5% va. 387
Fame Residence Lara & Spa
"Goed hotel aan te raden.Kamers werden goed schoon " (10.0)
"Top!" (10.0) Randy Bommel
4 recente boekingen
Vergelijk
 
Turkije / Egeische kust / Marmaris / Marmaris-Centrum
Ideal Prime Beach
Ultra All Inclusive - Hotel
 • wi-fi
 • kids
 • aanrader
 • familie
 • all in
 • wellness
 • 03:30
 • mei 25°C
Ideal Prime Beach
 • Ideal Prime Beach is onze bestseller
 • Winnaar Hotel of the year award
 • 2 zwembaden en glijbanen
8.4
Zeer goed66 beoordelingen
23 mei 2019 (do) 8 dagen (7 nachten) vanaf Maastricht
va. 479
Ideal Prime Beach
"Geweldige tijd gehad" (10.0) Tonia Bakker
"Zeer goed hotel vriendelijk personeel " (10.0) Charles Jansen
5 recente boekingen
Vergelijk
 
Turkije / Turkse Riviera / Side / Sorgun
Turquoise Hotel
Ultra All Inclusive - Hotel
 • wi-fi
 • kids
 • aanrader
 • familie
 • all in
 • wellness
 • 03:45
 • 01:00
 • mei 26°C
Turquoise Hotel
 • Aquapark met 3 glijbanen
 • Luxe villa’s en kamers
 • Van juni t/m september vette dj optredens
 • Winnaar Hotel of the year award
8.8
Aanrader138 beoordelingen
31 mei 2019 (vr) 5 dagen (4 nachten) vanaf Brussel
van 640 -12% va. 566
Turquoise Hotel
"Prims jotel" (10.0) Johannes Hofstede
"Heel goed " (10.0) Eswin Mulders
11 recente boekingen
Vergelijk
 
Turkije / Egeische kust / Marmaris / Marmaris-Centrum
Green Nature Resort & Spa
All Inclusive - Hotel
 • wi-fi
 • kids
 • familie
 • all in
 • wellness
 • 03:30
 • jun 30°C
Green Nature Resort & Spa
 • Vlak bij het strand
 • Aquapark met 4 glijbanen
 • Winnaar Hotel of the year award
8.1
Zeer goed76 beoordelingen
2 jun 2019 (zo) 8 dagen (7 nachten) vanaf Brussel
van 525 -24% va. 399
 • vanaf Maastricht + € 40
Green Nature Resort & Spa
"Very good ! Definitely recommended hotel.." (10.0)
"Super goed hotel" (10.0) Duraid-Muayed Khoder
10 recente boekingen
Vergelijk
 
Turkije / Egeische kust / Bodrum / Gumbet
Parkim Ayaz
All Inclusive - Hotel
 • wi-fi
 • kids
 • familie
 • wellness
 • 03:30
 • 00:45
 • okt 23°C
Parkim Ayaz
 • Winnaar Hotel of the year award
 • In Gümbet gelegen en aan het strand
 • All Inclusive van 10.00 tot 00.00 uur
 • 2 à-la-carterestaurants
8.7
Aanrader72 beoordelingen
15 okt 2019 (di) 8 dagen (7 nachten) vanaf Brussel
va. 430
Parkim Ayaz
"Goed hotel" (10.0)
"Top hotel, wij gaan zeker weer terug " (10.0) Bianca Hessing
3 recente boekingen
Nog 1 kamer(s) beschikbaar
Vergelijk
 
Turkije / Turkse Riviera / Antalya / Lara
Aska Lara Resort & Spa
Ultra All Inclusive - Hotel
 • wi-fi
 • kids
 • aanrader
 • familie
 • all in
 • wellness
 • 03:45
 • 00:20
 • dec 17°C
Aska Lara Resort & Spa
 • Privé zandstrand
 • Aquapark met glijbanen
 • Miniclub voor de kinderen
 • Winnaar Hotel of the year award
8.1
Zeer goed40 beoordelingen
9 dec 2019 (ma) 8 dagen (7 nachten) vanaf Maastricht
van 403 -5% va. 383
Aska Lara Resort & Spa
"Fantastisch hotel" (10.0)
"Geweldige hotel" (10.0) Marcellino Emanuels
4 recente boekingen
Vergelijk
 
Turkije / Turkse Riviera / Alanya / Kestel
Club Paradiso
Ultra All Inclusive - Hotel
 • wi-fi
 • kids
 • aanrader
 • familie
 • all in
 • wellness
 • 03:45
 • 02:00
 • mei 26°C
Club Paradiso
 • Turks bad, sauna & jacuzzi
 • 3 aparte kinderzwembaden
 • Animatie voor jong en oud
 • Winnaar Hotel of the year award
8.3
Zeer goed36 beoordelingen
21 mei 2019 (di) 6 dagen (5 nachten) vanaf Maastricht
van 471 -20% va. 379
Club Paradiso
"geweldige vakantie" (10.0) Hendrik Scheepmaker
"Tophotel" (10.0) Samantha Madretsma
5 recente boekingen
Vergelijk
 
Turkije / Turkse Riviera / Kemer / Beldibi
Grand Park Kemer
All Inclusive - Hotel
 • wi-fi
 • kids
 • aanrader
 • familie
 • all in
 • wellness
 • 03:45
 • 00:50
 • jun 30°C
Grand Park Kemer
 • Direct aan het strand van Beldibi
 • Zwembad met 2 glijbanen
 • Miniclub voor de kinderen
 • Winnaar Hotel of the year award
8.4
Zeer goed28 beoordelingen
4 jun 2019 (di) 8 dagen (7 nachten) vanaf Brussel
van 605 -35% va. 399
 • vanaf Maastricht + € 93
Grand Park Kemer
"Geweldige vakantie!!!!" (10.0) Wladyslaw Baniak
"Echt een prima plekkie !!!" (10.0) Apolonia Borst
12 recente boekingen
Vergelijk
 
Turkije / Turkse Riviera / Antalya / Lara
Delphin Imperial
Ultra All Inclusive - Hotel
 • wi-fi
 • kids
 • familie
 • all in
 • wellness
 • 03:45
 • 00:20
 • okt 27°C
Delphin Imperial
 • 8 à-la-carterestaurants
 • Zwembad met glijbanen
 • Luxe kamers
8.9
Aanrader53 beoordelingen
30 okt 2019 (wo) 8 dagen (7 nachten) vanaf Brussel
van 839 -8% va. 773
Delphin Imperial
"Goed en schoon hotel." (10.0)
"Perfect Hotel" (10.0) Jolanda Lintsen
5 recente boekingen
Vergelijk