Golfreizen

Welkom op de website van Corendon Golf sinds 1999 dè specialist voor golfreizen naar Turkije.

De golfbestemming bij uitstek is Belek, bij Antalya. Momenteel liggen daar 7 banen, maar in de nabije toekomst worden dat er zeker 12.

De eerste baan, de National, werd geopend in 1994, gevolgd door de Gloria, Gloria Verde, Nobilis en TAT. De Antalya Golf Club was de laatste met de prachtige banen Pasha en Sultan. Gloria en Gloria Verde groeien van de huidige 27 holes naar 45 in november 2005.

Corendon Golf biedt u ook in 2005 een groot aantal arrangementen incl. 3 of 5 greenfees. Dit zijn slechts voorstellen. Natuurlijk kunt u zelf bepalen hoe vaak u wilt spelen.
Veel arrangementen zijn op basis van All Inclusive, d.w.z. dat al uw maaltijden, snacks, drankjes, locale alcoholische drankjes en soms zelfs een internationale selectie alcoholische drankjes zijn inbegrepen.
U zult ervaren, dat golfreizen naar Turkije een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding kennen. All Inclusive betekent dat u bij het verlaten van het hotel alleen uw sleutel hoeft af te geven, verder geen verrassingen.

Wij vliegen u uitsluitend met gerenommeerde Turkse & Nederlandse chartermaatschappijen naar de luchthaven Antalya. Naast de gebruikelijke vluchten vanaf Schiphol kunt u ook vanaf Eindhoven, Rotterdam, Groningen, Maastricht, Brussel of Düsseldorf vertrekken. In Belek wordt u welkom geheten door onze collega's van Corendon. Zij zullen uw transfer verzorgen en staan klaar in het geval van eventuele vragen en problemen.

Belek aan de Turkse Rivièra

Het golfmekka Belek ligt aan de zuidkust van Turkije aan de Middellandse Zee, een half  uur van Antalya en 20 minuten van de luchthaven.Het ligt in een prachtig natuurgebied. Aan de voet van het Taurus gebergte ligt een groene strook met bossen begrensd door de Middellandse zee. Een vlak gebied met eucaliptus en naaldbomen. Een uitgelezen gebied voor de aanleg van golfbanen. Direct langs de kust, over een strook van ca. 15 km, een aantal 1ste klas en luxe hotels, met alle voorzieningen voor de verwende vakantieganger.

Het nabij gelegen Taurus gebergte zorgt voor voldoende water, waardoor dit gebied ook 's zomers, als de temperatuur aardig op kan lopen, een groene natuur, prachtige fairways en egale greens kent. De rivieren, die het water naar de kust vervoeren stromen langs de banen.

 

  

De golfcomplexen liggen op enkele minuten van onze hotels, die allen
aan het brede zandstrand van de Turkse Rivièra liggen. Bekende Europese architecten hebben borg gestaan voor prachtige golf accommodaties. Alle banen zijn
ontworpen door gerenommeerde golfbaanontwerpers en de kwaliteit en
afwisseling is uitmuntend. Gebruik makend van de bestaande bossen, de rivieren en het strand is het hen gelukt een aantal banen aan te leggen met ieder een heel eigen karakter.

Gratis vervoer golfbags

Naat uw 20kg bagage kunt u een golftas van max. 15 kg meenemen. Daarboven kan een toeslag worden berekend. Corendon Golf heeft hierover afspraken met de airlines.

Starttijden / Teetimes

Bij de reservering kunt u aangeven op welke dagen en op welke tijd, vroeg of laat, u wilt golfen. Wij zullen proberen zoveel mogelijk aan uw wensen te voldoen. Tijden tussen 08:00 en 13:00 worden door ons als acceptabel beschouwd.

Golfbanen die bij een hotel horen, zoals Gloria/Gloria Resort, Gloria Verde/Gloria Verde Resort, Nobilis/Robinson en Pasha & Sultan/Sirene Golf Hotel, houden starttijden lang gereserveerd voor hun eigen gasten. Het kan daarom moeilijk zijn om in de hoogseizoen maanden (mrt, apr, okt, nov) goede starttijden te krijgen op die banen voor gasten van andere hotels. Genoemde hotels wisselen wel starttijden uit. Bij verblijf in Gloria kunt u ook op Nobilis en Pasha/Sultan spelen, vanuit Sirene op Gloria en Nobilis, enz.

Corendon Golf heeft in het kantoor van Corendon in Antalya een speciale afdeling voor het reserveren van de starttijden. Wij doen er alles aan om u zoveel mogelijk op de gewenste tijd te laten spelen. Kan dat niet, dan overleggen wij met u de alternatieven. 

Handicaps

In principe laten de banen alleen spelers toe met maximaal hcp. 28 voor heren en 36 voor dames. Houders van een GVB kunnen gebruik maken van de National Executive Course, een prachtige 9-holes baan, par-3 en par-4 (greenfee is een dagkaart).
U dient uw handicap op te geven bij uw reservering. De caddy masters en marshals van de golfclubs kunnen om een bewijs van uw handicap vragen. Kunt u dit niet overleggen, dan kan u de toegang tot de baan worden ontzegd. Doorstroming in de baan is de belangrijkste overweging, max. 4,5 uur per ronde.
Corendon Golf heeft afspraken met de banen voor het spelen van hogere handicappers en GVB'ers. Met name buiten het hoogseizoen (mrt, apr, okt, nov) bent u van harte welkom.

Groepen onder leiding van Nederlandse golf professionals

Een aantal Nederlandse profs zijn reeds bekend in Belek. Met veel succes gaven zij clinics in de wintermaanden. De banen beschikken over voldoende oefenfaciliteiten om met groepen tot ca. 30 personen elkaar niet in de weg te lopen. Corendon Golf heeft hiervoor speciale arrangementen.

Algemene prijzen
Trolley: ca. $ 5,- per ronde
Caddie: ca. $ 15,- per ronde (excl. fooi)
Driving Range ballen: ca. $ 3,- per mandje
Buggy: ca. $ 30,- per ronde
prijzen zijn een indicatie, aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend