Klimaat en temperatuur Griekenland - Het weer in Griekenland

Klimaat en temperatuur Griekenland - Het weer in Griekenland

Klimaat en temperatuur in Griekenland - Wat is het weer in Griekenland?

Mooi weer is natuurlijk erg fijn als u op vakantie gaat naar Griekenland. Daarom is het prettig om te weten of het weer meezit wanneer u er naartoe gaat. Het klimaat in gebieden rond de Middellandse Zee zorgt voor droogte in de zomer en milde natte winters. Van alle Zuid-Europese landen is het klimaat van Griekenland het warmst. De hitte kan tot wel 45 graden stijgen als het hoogzomer is. Als u wilt weten wat de gemiddelde temperatuur is op de populairste eilanden in Griekenland, kijkt u dan even hieronder in de grafiek. Zo kunt u direct zien in welke maanden u het beste op vakantie kunt naar Griekenland.

Actuele weersverwachting Griekenland

Gaat u binnenkort op vakantie naar Griekenland? Check dan hieronder het actuele weerbericht.

GRIEKENLAND WEER

Klimaat Griekenland in de zomermaanden

Griekenland is een geliefd vakantieland door het klimaat wat er heerst rondom de Middellandse Zee. Het is wel altijd de vraag wat het weer in het voorjaar doet. Natuurlijk is het mogelijk dat er in de lentemaanden al heerlijke temperaturen zijn. Maar het kan ook zijn dat het zonnetje zichzelf pas in de zomermaanden laat zien. Wilt u toch graag in het voorjaar op vakantie? Bekijk dan even goed de weersverwachting aangezien de temperaturen nog erg kunnen schommelen. Dat verschilt ontzettend met de zomermaanden. Dan lopen de temperaturen dagelijks hoog op en valt de zon bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Op de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee moet u niet raar opkijken als de thermometer ineens de 40 graden aantikt! Vindt u de hitte iets te overweldigend, dan is het aan zee een stuk aangenamer. Of u aan de westkant of oostkant van de eilanden zit, kan ook het verschil maken. Er is maar een kleine kans dat u in de zomerperiode met regen of bewolking te maken krijgt.

Klimaat Griekenland in de wintermaanden

Gaat u liever in het najaar op vakantie? Als u nog een glimp van het mooie weer wilt meepakken, dan kan dat nog in september. De temperatuur daalt namelijk vanaf oktober weer. De Griekse eilanden zijn af te raden in de winter. Rondom de Middellandse Zee kan het in december erg regenen en stormen. In sommige gebieden in Griekenland kan het ’s nachts vriezen. Het kan zelfs gaan sneeuwen op de hoger gelegen plekken.

Beste reistijd Griekenland

Wat is de beste reistijd om een vakantie naar Griekenland te boeken?

De beste reisperiode is afhankelijk van het eiland. Sommige eilanden hebben namelijk een ander klimaat. Op de eilanden Corfu en Zakynthos is meer begroeiing en daar valt dus op den duur meer regen. Het regent ook meer op het eiland Samos vanwege begroeiing. De eilanden waar het vroegtijdig mooi weer is, zijn de Dodekanesos eilanden, daar vallen ook Rhodos en Kos onder.

Voor de natuur moet u er in het voorjaar zijn, in de lente en herfst heeft u geluk als er mooie dagen tussen zitten. De echte zonliefhebbers zullen dus toch echt in de zomermaanden hun vakantie moeten plannen. Houdt u van rust? Ga dan op vakantie in de laatste weken van juni, de eerste week van juli of begin september.

klimaat-griekenland

Gemiddelde temperatuur Corfu:

Gemiddelde temperatuur Zakynthos:

Gemiddelde temperatuur Kreta:

Gemiddelde temperatuur Griekenland:

Max temp. Min temp.
Weer Griekenland januari 13 4
Weer Griekenland februari 13 5
Weer Griekenland maart 16 7
Weer Griekenland april 20 10
Weer Griekenland mei 25 14
Weer Griekenland juni 30 20
Weer Griekenland juli 33 23
Weer Griekenland augustus 34 24
Weer Griekenland september 31 18
Weer Griekenland oktober 23 14
Weer Griekenland november 18 10
Weer Griekenland december 14 8

Zonuren:

Zonuren p.d. Neerslag p.m.
Klimaat Griekenland januari 4 uur 56 mm
Klimaat Griekenland februari 5 uur 51 mm
Klimaat Griekenland maart 6 uur 46 mm
Klimaat Griekenland april 8 uur 22 mm
Klimaat Griekenland mei 10 uur 19 mm
Klimaat Griekenland juni 11 uur 11 mm
Klimaat Griekenland juli 12 uur 3 mm
Klimaat Griekenland augustus 11 uur 8 mm
Klimaat Griekenland september 9 uur 10 mm
Klimaat Griekenland oktober 7 uur 45 mm
Klimaat Griekenland november 5 uur 87 mm
Klimaat Griekenland december 4 uur 93 mm